Hamilton köszönetet mondott Ross Brawnnak is - F1VILÁG.HU

Hamilton köszönetet mondott Ross Brawnnak is

HIRDETÉS

A Mercedes korábbi csapatfőnökének, Ross Brawnnak is köszönetet mondott a német istálló újabb konstruktőri világbajnoki címe után Lewis Hamilton.


A Mercedes korábbi csapatfőnökének, Ross Brawnnak is köszönetet mondott a német istálló újabb konstruktőri világbajnoki címe után Lewis Hamilton.

A brit versenyző megnyerte a vasárnapi Orosz Nagydíjat, győzelmének köszönhetően pedig csapata bebiztosította a világbajnoki címet a gyártók között.

A Mercedes sikere azon is múlt, hogy az Orosz Nagydíj stewardjai megbüntetik-e a futamon hibázó Kimi Räikkönent – a finn végül 30 másodperces időbüntetést kapott, ezzel eldőlt a bajnoki cím sorsa.

Miután a döntést 1 órával és 50 perccel a verseny leintése után jelentették be, Toto Wolff és Niki Lauda már nem tartózkodtak a pályán.

Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, a sikerben Ross Brawnnak, a Mercedes korábbi csapatfőnökének is komoly szerepe van.

„Amikor néhány éve beszéltem Rosszal, el sem tudtam képzelni, hogy sorozatban nyerjük a bajnoki címeket” – mondta a listavezető.

„Emlékszem, ott ültem vele, és nagyon jó érzéseim voltak, amikor elmondta a terveket. Muszáj lesz írnom neki egy üzenetet, mert a mai sikerekben Rossnak is nagy része van.”

„Tényleg nem tudtam, hogy idén is leszünk-e olyan dominánsak, mint az elmúlt évben. A következetes szabályok mellett persze van rá esély, még annak idején, a McLarennél is azt láttam, hogy évről-évre hogy változnak a dolgok – szóval ebben a sportban bármi megtörténhet.”

„Sejtettem, hogy a srácok nagyszerű munkát végeznek, csak nem tudtam, hogy leszünk-e újra olyan jók. De még jobban végezték a dolgukat, ami – csak ismételni tudom magam – fenomenális!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!