Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

2020 Italian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes

Hamilton közel az eltiltáshoz, nem hibázhat többet

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton közel az eltiltáshoz, nem hibázhat többet

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája csupán 2 büntetőpontra van attól, hogy egy versenyre eltiltsák őt – még 4 futamon biztosan nem csökken az egyenlege.

A szabályok szerint amennyiben egy versenyző 12 büntetőpontot összegyűjt 12 hónap alatt, úgy egy versenyre eltiltják őt: a brit pilótának van jelenleg a legtöbb büntetőpontja a mezőnyben, összesen 10-nél jár. 

A hétvége előtt is ő vezetett ezen a listán, 8 ponttal vágott neki az Orosz Nagydíjnak, a versenyt megelőzően azonban szabálytalan rajtpróbák miatt kétszer 5 mp-es büntetést, valamint 1-1 büntetőpontot is kapott, így már 10 büntetőpontra növelte egyenlegét

Legközelebb november 17-én fognak csökkenni Hamilton pontjai, ekkor telik le a 12 hónap számára, 2 egységgel lesz kevesebb a neve mellett. Addig még azonban 4 verseny van, az Eifel Nagydíj a Nürburgringen, a Portugál Nagydíj, az Emilia-romagna-i Nagydíj Imolában, valamint a Török Nagydíj. 

A brit pilóta a 2019-es Brazil Nagydíjon 2 ponot kapott az Alexander Albonnal történt ütközés miatt, majd idén Ausztriában az időmérőn figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót, ezért is 2 pont járt neki, majd ugyanitt Albonnal ütközött, ezért is 2 pontot kapott. Monzában a zárt bokszutcába hajtott be, emiatt 2 büntetőpontot írtak a neve mellé, majd pedig jött az Orosz Nagydíj és a rajt előtti incidens. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Hamilton közel az eltiltáshoz, nem hibázhat többet
Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól
A Mercedes kiszereli a DAS-rendszert autóiból
Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt
Az F1-es Portugál Nagydíj TV-közvetítései
A szokásos időpontban lesz a 2021-es F1-es Magyar Nagydíj