Friss hírek

Hamilton közel az eltiltáshoz, nem hibázhat többet

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája csupán 2 büntetőpontra van attól, hogy egy versenyre eltiltsák őt – még 4 futamon biztosan nem csökken az egyenlege.

A szabályok szerint amennyiben egy versenyző 12 büntetőpontot összegyűjt 12 hónap alatt, úgy egy versenyre eltiltják őt: a brit pilótának van jelenleg a legtöbb büntetőpontja a mezőnyben, összesen 10-nél jár. 

A hétvége előtt is ő vezetett ezen a listán, 8 ponttal vágott neki az Orosz Nagydíjnak, a versenyt megelőzően azonban szabálytalan rajtpróbák miatt kétszer 5 mp-es büntetést, valamint 1-1 büntetőpontot is kapott, így már 10 büntetőpontra növelte egyenlegét

Legközelebb november 17-én fognak csökkenni Hamilton pontjai, ekkor telik le a 12 hónap számára, 2 egységgel lesz kevesebb a neve mellett. Addig még azonban 4 verseny van, az Eifel Nagydíj a Nürburgringen, a Portugál Nagydíj, az Emilia-romagna-i Nagydíj Imolában, valamint a Török Nagydíj. 

A brit pilóta a 2019-es Brazil Nagydíjon 2 ponot kapott az Alexander Albonnal történt ütközés miatt, majd idén Ausztriában az időmérőn figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót, ezért is 2 pont járt neki, majd ugyanitt Albonnal ütközött, ezért is 2 pontot kapott. Monzában a zárt bokszutcába hajtott be, emiatt 2 büntetőpontot írtak a neve mellé, majd pedig jött az Orosz Nagydíj és a rajt előtti incidens. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!