Hamilton: Közelebb lehettünk volna Verstappenhez, ha... - F1VILÁG.HU

Hamilton: Közelebb lehettünk volna Verstappenhez, ha…

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint a győzelemért is harcolhatott volna Max Verstappennel a vasárnapi Magyar Nagydíjon, ha a lágy gumikkal vág neki a hungaroringi futamnak.

A brit pilóta az időmérős problémák után csak a 7. helyről tudott rajtolni Mogyoródon, végül azonban remek versenyzést bemutatva a 2. pozícióban intette le őt a kockás zászló. Hamilton mellett ráadásul csapattársa, George Russell is ott lehetett a dobogón, akárcsak bő egy hete, Franciaországban, így a Mercedes szemmel látható javulást tudott elérni az elmúlt időszakban.

Hamilton nagyon elégedett a látottakkal, ugyanakkor azt érzi, akár a győzelemért is harcolhattak volna, ha nem a közepes keverékű gumikkal startol.

Amikor arról faggatták, mik voltak a verseny kulcsmomentumai számára, Hamilton így válaszolt: „A második etapot mondanám. Azzal, hogy elnyújtottuk a második etapot, lehetőségem volt arra, hogy feltegyük a lágy abroncsokat a végére. Úgy gondolom, a versenyt talán az első etapban veszítettük el a közepes keverékkel, de a futam második és harmadik szakaszában a küzdelem igazán epikus volt!”

Arra a kérdésre, hogy vajon milyen eredményt érhettek volna el, ha a lágy gumikkal vágnak neki a versenynek, Hamilton így felelt: „Határozottan közelebb lettünk volna Maxhoz, azt gondolnám. De ki tudja? Lehet, hogy nem tudtunk volna ugyanekkora távot elmenni azokkal a gumikkal. És ki tudja? De ha ezekkel rajtoltunk volna, és szerintem ezekkel rajtoltunk volna, ha nincs a szombati probléma, akkor sokkal jobb helyzetben lettünk volna ahhoz, hogy Maxszal versenyezzünk.”

Hamilton ezzel együtt világossá tette, nagyon elégedett a Hungaroringen elért eredménnyel, és külön öröm, hogy sorozatban másodszor végeztek mindkét autóval dobogós helyen.

„Óriási elégedettséggel tölt el. Nagyszerű érzés, ha azt nézzük, milyen évünk van. És nyilván látni azt, hogy elkezdtünk fejlődést elérni. Már az is óriási dolog volt számunkra, hogy a legutóbbi hétvégén megszereztük a második helyet, és most sorozatban másodszor osztoztunk George-dzsal a dobogó, ami fantasztikus a csapat számára a pontokat tekintve. Óriási dolog, hogy mindketten a Ferrarik előtt végeztünk, ha azt nézzük, milyen tempóval rendelkeztek.”

„És nyilván az is nagyszerű, hogy a 7. helyről rajtolva most itt lehetek. Azt gondolom, ez is azt mutatja, hogy a problémáink ellenére nagyszerű tempóval rendelkeztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!