Friss hírek

Hamilton közösségi oldalán üzent a kritikusoknak

Reagált a Red Bull-főnök Helmut Marko szavaira a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton. A brit pilóta közösségi oldalán azt írta, majd ő eldönti, mikor fejezi be pályafutását.

A Mercedes versenyzője számára nehezen indult a szezon, és miközben csapattársa, George Russell a 4. helyen ért célba a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon, őt mindössze a 13. helyen intette le a kockás zászló. A kiábrándító szereplés után a Red Bull tanácsadójaként tevékenykedő Helmut Marko nyilatkozott úgy, Hamilton jobban tette volna, ha már tavaly szögre akasztja a sisakját.

„Hát, kört adtunk neki, szóval talán az jár a fejében, hogy tavaly be kellett volna fejeznie!” – vágta rá az osztrák, miután a Red Bull Max Verstappen vezetésével magabiztos kettős győzelmet aratott Imolában.

Még az olaszországi hétvégét megelőzően a korábbi F1-es bajnok, Mika Häkkinen beszélt arról, szerinte Hamiltonban megfogalmazódott a csapatváltás gondolata a küszködés közepette.

„Kíváncsi lennék, hogyan viselkedik Lewis a meetingeken. Lefogadom, hogy duzzog. El tudom képzelni a duzzogást. Sok panasz és nyafogás lehet” – mondta a finn. „Évekig a Mercedesnél volt, számos világbajnoki címet nyert. Most, hogy a dolgok nem mennek jól, el fog kezdeni a csapatváltáson gondolkodni.”

Hamilton ugyanakkor leszögezte, nem megy sehová, és bár neveket nem említett, kifakadt azon, hogy egyesek milyen nyilatkozatokra vetemednek csak azért, hogy címlapra kerüljenek.

„Láttam néhány megnyilvánulást bizonyos egyénektől, akiket emlékeim szerint gyerekként nagyon tiszteltem. De butaság, amit beszélnek, csupa nonensz dolog csak azért, hogy címlapra kerüljenek, és relevánsak maradjanak” – fakadt ki a hétszeres világbajnok. „13 éves korom óta a Mercedesnél vagyok. Lenyűgöző időket éltünk meg együtt, megjártuk a mennyet és a poklot is. 100 százalékig elkötelezett vagyok a csapat iránt. Sehol máshol nem akarok lenni.”

Hamilton a minap Instagram-oldalára tett ki egy bejegyzést, mellyel üzent a teljesítményét bírálóknak. A közzétett fotó mellé azt írta: „A mesterművemen dolgozom, én döntöm el, mikor lesz kész.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!