Friss hírek

Hamilton: Küldetésünk van, vissza kell szereznünk a világbajnoki címet

Lewis Hamilton óriási elszántsággal tekint az előtte álló F1-es szezonokra, ugyanis a Mercedesszel közösen arra készül, hogy visszaszerezze a világbajnoki titulust a Red Bulltól.

Lewis Hamilton múlt héten minden olyan kételkedő hangot elhallgattatott, ami az esetleges visszavonulását firtatta, ugyanis Austinban leszögezte: még évekig a Forma-1-ben tervezi a jövőjét. Bár azt bevallotta, hogy nem tudja, mikor jön el számára a visszavonulás pillanata, abban biztos, hogy még évekig a Mercedesszel kíván maradni. Erről már a Mexikói Nagydíj helyszínén beszélt.

„Ennek nem akarok határt szabni” – célzott az F1-es karrierje hosszára. „Többéves egyezségre készülök a csapatommal. Azt egyáltalán nem tudom, mit tartogat számomra a következő öt év. Nagyszerű dolgok vannak folyamatban, például ezen a héten indítottam el a filmprodukciós cégemet. Fejben és testben is nagyszerűen érzem magam. Szerintem még sok mindent elérhetünk együtt, csak azt nem tudom, meddig fog tartani.”

Hirdetés
 

Hamilton azzal viccelődött, hogy akkor biztosan jobban megfontolja a visszavonulást, ha 41 éves Fernando Alonso a távozás mellett dönt.

„Akkor kétszer is átgondolom, hiszen azzal én lennék a legidősebb pilóta.”

A 37 éves Hamiltonon annak ellenére nem mutatkoznak a lassulás és a kiégés jelei, hogy a 2007 óta folyamatosan versenyez, emellett egy meglehetősen nehéz időszak áll mögötte. Nehézségei a tavalyi szezonzárón kezdődtek, majd a Mercedes formája miatt az idei szezonban folytatódtak. Ha a következő három versenyen sem sikerül futamot nyernie, akkor ez lesz élete első F1-es idénye, amikor egyszer sem állt a dobogó tetején. Elmondása alapján nehéz pontosan meghatároznia, a csapata idei küzdelmei mennyire befolyásolták a motivációját. Azt azonban állítja, az elszántsága soha nem volt még ennyire erős.

„Minden szezonban meg kell kérdezned magadtól, mennyit vagy hajlandó beletenni. Hajlandó vagy feladni minden idődet azért, hogy eddz, a csapattal dolgozz és eredményeket érj el? Ha bármikor eljön az a pillanat, hogy csak sodródom, akkor kell majd abbahagynom, mivel akkor már nem fogom megérdemelni a helyemet. Feltettem magamnak ezt a kérdést, és a válaszom igen. Van egy világbajnoki cím, amit vissza kell szereznünk, én pedig imádom ezt a küldetést és ezt a kihívást a csapatommal” – nyújtott betekintést a gondolkozásmódjába.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Küldetésünk van, vissza kell szereznünk a világbajnoki címet
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!