Hamilton különféle edzésmódszerekkel készült az új idényre - F1VILÁG.HU

Hamilton különféle edzésmódszerekkel készült az új idényre

HIRDETÉS
Igyekezett változatos edzésekkel felkészülni a 2019-es Forma-1-es szezonra a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton.
2018 United States Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton Toto Wolff Mercedes

A brit versenyző sokkal egészségesebbnek érzi magát, mint bármikor korábban, ehhez pedig nagyban hozzájárul az, hogy idén bevezetik a 80 kg-os minimumsúlyt a pilóták számára.

Ennek köszönhetően kevésbé kell diétázniuk, és az izomzat építésére összpontosíthatnak.

„Még a határokon belül vagyok, szóval rendben vagyok” – mondta a brit a Motorsport.com című lapnak, amikor fizikai kondíciójáról kérdezték.

„Az alapok minden évben ugyanazok, hasonló célokat tűzök ki minden évben – szóval nagy kihívás az, hogy emeljem ezt a mércét, és beleássam magam jobban az edzés egyéb összetevőibe.”

„Valahányszor az ember elkezd tréningezni az új évben, mindig fájdalmas. De próbálok különböző metódusokat – dolgoztam egyszer más emberekkel is –, hogy kipróbáljak különféle dolgokat, ami igazán izgalmas volt. És olyan erősnek érzem magam, mint még soha.” 

Hamilton elárulta, az első barcelonai teszthéten még eléggé ingadozó volt a testsúlya.

„A testzsír megy lefelé, ami nagyszerű, az ember sokkal kidolgozottabb és hatékonyabb izomzatot tűz ki célul. Nem Hulk próbálok lenni. Természetesen időbe telik az izomzat felépítése, próbálom jól csinálni. Egyszerűen csak jó volt, hogy azt ehettem, amit akartam, és nagyobb adagokat.”

„Jobban élvezem az edzéseket, mint valaha. Ha az ember szórakoztatóvá teszi, beletesz különféle dolgokat, kipróbál sokféle edzésmódszert… Én ezt próbálom csinálni.”

Hamilton két éve növényi alapú diétára váltott, ami elmondása szerint nagyban hozzájárult világbajnoki címeihez 2017-ben és 2018-ban.

Hirdetés

A brit mindazonáltal azt mondja, az új szabályoknak köszönhetően a versenyzők kiegyensúlyozottabbak tudnak lenni.

„El kell érnünk egy bizonyos súlyt, minden versenyzőnek, ami nem feltétlenül jó. Ki kell hagynunk a húst és egyéb dolgokat, hogy elérjük ezt a súlyhatárt. A versenyzők szempontjából persze jobb így, egészségesebbek tudunk lenni, és én is egészségesebbnek érzem magam, mint bármikor az elmúlt 12 évben.”

„Egyszerűen azért, mert többet ehetünk, jobban alszunk, több energiánk van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!