Hamilton: Leclerc-től még ne várjunk vb-címet! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Leclerc-től még ne várjunk vb-címet!

HIRDETÉS
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint nem lenne „fair” Charles Leclerc-rel szemben, ha első ferraris évében azt várnák tőle, hogy a világbajnoki címért harcolhat.
Fotó: Scuderia Ferrari

A monacói tehetség Kimi Räikkönen helyét vette át az olasz istállónál, miután tavaly eredményesen mutatkozott be a Forma-1-ben a Saubernél.

Sokan azt várják, Leclerc már 2019-ben megszorongathatja négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt, habár a Ferrari bevallottan még a németre fókuszál kezdetben.

Arra a kérdésre, hogy Leclerc lehet-e olyan erős idén, mint Vettel, illetve, hogy esélye lehet-e a vb-címre, Hamilton így felelt: „Elég unfair lenne ilyen elvárásokat helyezni a vállára.”

„Ez lesz a második éve, még nagyon fiatal, el fog követni hibákat. Nyilvánvalóan nagyon gyors és tehetséges, és remélhetőleg – minden valószínűség szerint – sokakat meglep majd.”

„De Vettel személyében egy olyan veteránról beszélünk, aki egy négyszeres világbajnok. A tapasztalatot pedig semmi sem helyettesíti. Szóval érdekes lesz látni, ők ketten hogyan teljesítenek majd egymás mellett.”

„Sebastian egy többszörös bajnok, Charles-nak pedig rengeteg tapasztalatot kell gyűjtenie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Leclerc-től még ne várjunk vb-címet!
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!