Hamilton Leclercet méltatja a futam után - F1VILÁG.HU

Hamilton Leclercet méltatja a futam után

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elismerően nyilatkozott Charles Leclercről, akinek kevésen múlt, hogy megszerezze élete első győzelmét az F1-es Bahreini Nagydíjon.
Fotó: Mercedes

Hamilton Leclerc mögött 9 másodperces hátránnyal haladt a második helyen, amikor a Ferrari lelassult, a brit utolérte, és meg is előzte őt – ezzel átvette tőle a vezetést, és meg is nyerte a futamot. 

A Mercedes-pilóta rögtön a futam utáni nyilatkozatában is hangsúlyozta, Leclerc igazán megérdemelte volna a győzelmet, hiszen egész hétvégén remek teljesítményt nyújtott. 

„Előzni mindig úgy szeretnél, hogy gyorsabb vagy, és hogy már túlvagy egy csatán” – mondta Hamilton. „Megelőztem Charles-t a hátsó egyenesben, és felemeltem a kezem, mert nem tudtam semmit tenni. Nekem nyilván nem volt semmi problémám, szóval ez kicsit furcsa helyzet.”

„Őszintén szólva az ilyen szituációkban nem hiszem el, hogy milyen szerencsém van. De mit tehetnék? Nekem folytatnom kell, és nyomni tovább. Voltam én is ilyen helyzetben, vezettem az élen, amikor megállt az autó. Tudom, milyen érzés.”

A brit azonban biztos benne, hogy Leclerc még sok győzelmet fog szerezni, addig is nekik azon kell dolgozniuk, hogy javítsanak a saját teljesítményükön.  

„Mindig jó úgy tekinteni a dolgokra, hogy a pohár félig tele van, mert ma szereztek néhány jó pontot annak ellenére, hogy ilyen problémájuk volt” – mondta Hamilton. 

„Ő teljesen kívülálló volt a hétvége során. Még a csapattársánál is annyival gyorsabb volt végig… Nagyon sok pozitívumot kapott, és nekünk pedig sokat kell dolgoznunk azért, hogy tartani tudjuk a lépést vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!