Friss hírek

Hamilton lehet a következő Schumacher

A Forma-1 többszörös futamgyőztese, Johnny Herbert úgy gondolja, ha valaki, akkor Lewis Hamilton a legesélyesebb arra, hogy megdöntse a királykategória történetének legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher rekordjait.

A Forma-1 többszörös futamgyőztese, Johnny Herbert úgy gondolja, ha valaki, akkor Lewis Hamilton a legesélyesebb arra, hogy megdöntse a királykategória történetének legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher rekordjait.

Herbert, aki 1995-ben Schumacher mellett versenyzett a Benetton színeiben a Forma-1-ben, a Crash.net-nek adott interjújában elmondta, hogy egyedül Hamiltonból nézi ki azt, hogy megdöntse Schumacher behozhatatlannak tűnő rekordjait.

A brit versenyző azonban hangsúlyozta, manapság jóval kiegyenlítettebb a mezőny, mint korábban volt, így sokkal kisebb az esélye annak, hogy valaki olyan szinten egyeduralkodóvá váljon, mint anno Schumacher, aki pályafutása során hét vb-címet szerzett.

“A jelenlegi mezőnyben egyedül Hamiltont tartom képesnek arra, hogy harcba szálljon egykori csapattáram rekordjaival” – mondta Herbert. “Sem Kimiben, sem Felipében nem látom azt a tüzet, ami szükséges lenne egy ilyen szintű eredmény eléréséhez. Tehát egészen addig, amíg a McLaren tartani tudja azt a szintet, amit Michael idején a Ferrari, megvan a lehetőség.”

Herbert a fiatal, feltörekvőben lévő tehetségekről sem feledkezett meg, ám elmondta, hogy a tehetség önmagában nem elég, a sikerhez egy megfelelő csapat is kell.

“Vannak mások – például Vettel, aki egy feltörekvőben lévő sztárcsemete, azonban meg lennék lepve, ha a Red Bull rendben lenne az idei évben” – magyarázta. “Kubica előtt is szép jövő áll, ám jelenlegi csapatával nem szabadott volna ilyen magasra jutnia a tavalyi évben. Mindig egyenletes teljesítményt nyújtott és ott volt, ahol lennie kellett, azonban az autója nem a leggyorsabb volt.”

“Vannak olyan srácok, akik véleményem szerint még sokra viszik majd a jövőben, de meglátásom szerint egyedül Lewisnak van esélye arra, hogy elérje azt, amit Michael elért. Fiatalabb, mint Michael volt, és mindenkinél fiatalabban szerezte meg a vb-címet a Forma-1-ben, ami elárul valamit” – tette hozzá Herbert.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek