Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Lehet, hogy Szocsiban is beszorulunk a Ferrari mögé

A világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton azt mondja, ha nem tudnak javítani időmérős teljesítményükön, könnyen lehet, hogy hétvégén úgy járnak, mint néhány hete Monzában: beszorulnak a Ferrari mögé a versenyen.

A Mercedes utoljára a nyári szünet előtt, a Hungaroringen tudott versenyt nyerni, az azóta eltelt három verseny a Ferrari diadalmenetéről szólt.

Az olaszok Belgiumban és Olaszországban – két motorigényes helyszínen – kezdték a menetelésüket, pazar teljesítményüket pedig múlt héten folytatták Szingapúrban, egy olyan pályán, mely elméletileg nem is kedvez nekik.

Mivel a hétvégi Orosz Nagydíjnak otthont adó szocsi versenypályán is bőven vannak egyenesek, a Ferrarit ezúttal sem lesz egyszerű legyőzni. Bár Hamilton azt mondja, nem aggódik, azt pontosan tudja, javítaniuk kell jelenlegi formájukon.

„Őszintén szólva nincs értelme aggódni, mert lesz, ami lesz” – mondta a vb-címvédő csütörtökön, Szocsiban.

„De azt mondanám, hogy az elmúlt három versenyhétvégéből vélhetően nem hoztuk ki a 100 százalékot, és ezt valahogy meg kell tennünk a folytatásban – ki kell hoznunk magunkból a maximumot.”

„Könnyen lehet, hogy ezen múlik, hogy elöl leszünk-e, vagy jobb pozícióba kerülünk-e.”

„Természetesen nem tolom át az egészet a csapatra – azt gondolom, közösen jobb munkát végezhetünk. Én kétségkívül segíthetek abban, hogy többet sajtolok ki az autóból, és megpróbálhatok kihozni többet magamból is. Még nem nagyon volt tökéletes köröm – szóval egy tökéletes időmérős kör jelentheti a különbséget.”

Hamilton azt mondja, ha nem javítanak egykörös teljesítményükön, elképzelhető, hogy úgy járnak, ahogy szeptember elején, Olaszországban: a versenyen beszorulnak a Ferrari mögé.

„Itt, Szocsiban közel 2 km-nyi egyenes van. Tudjuk, hogy a Ferrari mennyire gyors az egyenesekben, és ha megnézzük az elmúlt két versenyt, akkor látható, hogy be voltunk szorulva mögéjük, nem tudtunk elmenni mellettük.”

„Ha a Ferrari elöl van, könnyen lehet, hogy az lesz, ami Monzában volt: csak követjük őket, ha pedig megérkezünk az egyenesbe, elöl maradnak – még úgy is, hogy mi használjuk a DRS-t. De természetesen tovább próbálkozunk. Azt gondolom, az elmúlt három versenyhétvégén főleg az időmérőkön kaptunk ki – úgyhogy ezen próbálunk javítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!