Friss hírek

Hamilton: Lehet, hogy visszavonulok év végén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka elárulta: egyáltalán nem biztos, hogy a 2021-es szezonban is a Forma-1-ben versenyez majd.

Az Emilia-Romagna Nagydíjat megelőzően Toto Wolff elárulta, fontolgatja a csapatfőnöki posztról való visszavonulását, éppen ezért már gondolkodik azon, hogy ki tudná átvenni helyét, amennyiben a következő szezonban már nem dolgozna a Mercedes csapatfőnökeként. 

Ez a forgatókönyv akár Hamilton jövőjére is hatással lehet: a brit eddig mindig úgy nyilatkozott, hogy határozott célja, hogy 2021-ben is a Forma-1-ben versenyezzen, egyszerűen csak „nincs idejük a szerződésre”, ám most elárulta, elképzelhető, hogy visszavonul az év végén. 

Amikor Hamiltont arról kérdezték, Wolff döntése hatással lehet-e az ő jövőjére, a brit így válaszolt: „Nem tudom, hogy itt leszek-e a következő évben, szóval jelen pillanatban ezen nem aggódom.” 

„Megértem, és sok mély beszélgetésünk volt Totóval, szóval egészen tudatában vagyok annak, hogy ő jelenleg hol tart mentálisan, és azt gondolom, nagyon sok súlyt osztunk meg és cipelünk együtt.”

„Nagyon-nagyon rég óta itt vagyok. Határozottan megértem, hogy vissza akar húzódni egy kicsit, több időt lenni a családdal, és hasonló dolgok.”

„Nem tudom, hogy ki venné át a helyét, de ő egy vezető” – folytatta a brit. „Nem fog olyasvalakit választani, aki ne tudná elvégezni a munkát, ne lenne felkészülve rá, vagy aki nem felelne meg. Meg fogja találni a megfelelő embert.” 

„Ezért vagyunk ilyen sikeresek, mert megtalálta a megfelelő embereket, a megfelelő pozícióba tette őket, hogy a lehető legjobban ragyoghassanak. Minden embert felhatalmazott arra, hogy a lehető legjobb legyen. Tehát meg tudja találni azt az embert, aki képes folytatni az ő feladatait.”

„Ez a csapat nem egy emberről szól. Ez sok ember csapata. Nem Toto építi az autót. Ez egy csapatmunka. De támogatom őt, akármit is akar csinálni.”

A kérdésre, mennyi a realitása annak, hogy a következő szezonban nem fog a Forma-1-ben vezetni, Hamilton így válaszolt: 

„Jól érzem magam, erősnek érzem magam, és úgy érzem, nagyon sokáig tudnám folytatni még. Szóval nem tudom. Említettétek Totót, és van több dolog, ami a fejemben van. Szeretnék itt lenni jövőre, de nincs garancia rá, ez biztos. Nagyon sok minden érdekel még az „életen túl”. Szóval majd az idő megmondja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!