Hamilton: Lehetett volna szorosabb is - F1VILÁG.HU

Hamilton: Lehetett volna szorosabb is

HIRDETÉS
2017 Chinese Grand Prix, Saturday - Steve Etherington

Lewis Hamilton számára izgalmasan alakult a Kínai Nagydíj versenye, és a Ferrari tempóját látva úgy gondolja, az egész szezon így folytatódik majd számukra.

Hamilton magabiztos győzelmet aratott a Kínai Nagydíjon, ezzel megszerezte idei első győzelmét a Mercedesszel. A brit elsőségét senki nem veszélyeztette a futam során, és végül 6,2 mp-es előnnyel ért célba Sebastian Vettel előtt.

„Először is köszönöm mindenkinek, hogy kijött szurkolni nekünk, fantasztikus volt a közönség. Az verseny eleje nehezen alakult, én intermediate gumikkal kezdtem, a slickekkel lehetetlen lett volna. A legtöbben a köztes abroncsokat választottuk, bár már száraz volt nagyrészt a pálya, volt pár vizes kanyar” – nyilatkozta Hamilton a futamot követően.

„Néha nehéz voltpályán tartani az autót, de köszönöm mindenkinek, az edzőimnek, a csapatnak, a gyárban dolgozóknak. Izgalmas verseny volt, nagyon élveztem, remélem, a közönség is.”

Vettel a verseny elején, a virtuális biztonsági autós szakaszban a bokszba hajtott kerékcserére, ám hamarosan a safety car valójában is a pályára gurult, így a német időt veszített ellenfeleihez képest. Hamilton szerint így sokkal szorosabban is alakulhatott volna a verseny.

„Hasonló időket futottunk, ha nem lett volna biztonsági autó, sokkal közelebb lettünk volna egymáshoz.”

Az első két versenyt követően a győzelmek tekintetében 1-1 az állás a Ferrari és a Mercedes között: Hamilton alig várja a folytatást, szerinte izgalmasan alakul majd a szezon további része.

„Ez az egyik legszorosabb, ha nem a legszorosabb szezon lesz idén. A Ferrari fantasztikus munkát végzett, mindketten hajtottunk az utolsó 20 körben. Én is kérdeztem, hogy ő mit megy, végül kicsit hozott rajtam, de sikerült megtartani a pozícióm.”

A brit pilóta szerint Max Verstappent is dicséret illeti, aki a 16. helyről rajtolva ért fel a dobogóra.

Hirdetés

„Idén ezek az autók jobban néznek ki, sokkal jobb vezetni őket, viszont nehezebb előzni velük – de ennek a srácnak mindig sikerül, majd visszanézzük, hogyan csinálja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!