Hamilton lepasszolná a kísérleti nyúl szerepét Russellnek - F1VILÁG.HU

Hamilton lepasszolná a kísérleti nyúl szerepét Russellnek

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt reméli, a folytatásban már nem lesz olyan sokszor „kísérleti nyúl” csapata, a Mercedes számára, miután a Kanadai Nagydíjon sikerült előrelépéseket tenniük a W13-as kódjelű versenyautóval.
2022 Canadian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A brit pilóta a szezonnyitó Bahreini Nagydíj óta először tudott felállni a dobogóra, habár a Kanadai Nagydíj pénteki edzéseit követően még úgy nyilatkozott, a Mercedes idei autója egyre rosszabb, és úgy tűnik, semmi sem segít rajta.

Hamilton autóját a montreali hétvégén ismét számos kísérleti elemmel és megoldással, valamint beállítással vértezte fel a Mercedes, a rutinos versenyző a szezon során számos alkalommal segédkezett ebben, emiatt pedig sokszor csapattársa, George Russell mögé szorult. A Mercedes pilótája most azt reméli, a folytatásban talán Russell is kiveszi majd a részét ezekből a feladatokból.

„A szezon második felében talán George is el tudja végezni ezeket a kísérleteket” – mondta nevetve Hamilton az ezzel kapcsolatos kérdésre, majd hozzátette: „Egyszerűen csak próbálunk fejlődni csapatként. Azt gondolom, egy kicsit talán óvatosabbak leszünk azzal, hogy túl sok kísérletezést hajtsunk végre, ami talán hátráltatja az embert a hétvége során, főleg, ha csak az első és a második edzés áll rendelkezésedre szárazon, és nem tudsz dolgozni az utolsó tréningen.”

„Szerintem sokat tanulhatunk a hétvégéből, és fejlődhetünk a továbbiakban. De nagyszerű tempónk volt. Jó ezt látni, mert nem mindig volt ez így ezzel az autóval.”

A 37 esztendős versenyző azt reméli, hamarosan újra a győzelmekért csatázhat majd.

„Silverstone következik, ami egy nagyon fontos verseny számunkra és számomra. Tényleg csak szeretnék ezekkel a srácokkal harcolni. A kanadai verseny után, amikor bejött a biztonsági autó, és újra nekikezdtünk a versenynek, reméltem, hogy harcban lehetek. Arról álmodtam, hogy tudok küzdeni velük, viszont nagyon gyorsak voltak. De oda fogunk majd érni!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!