Hamilton lesújtó jóslata: Attól tart, a Red Bull verhetetlen lesz a következő években - F1VILÁG.HU

Hamilton lesújtó jóslata: Attól tart, a Red Bull verhetetlen lesz a következő években

Miközben a Mercedesnél kőkeményen dolgoznak azon, hogy mihamarabb visszataláljanak a győztesek útjára, Lewis Hamilton lesújtó jóslatot fogalmazott meg a csapat brazíliai szenvedése után: a brit versenyző attól tart, a Red Bull verhetetlen lesz a következő években is.

Miközben az energiaital-gyárosok a tavalyi év után idén még dominánsabb teljesítménnyel nyerték meg úgy az egyéni, mint a konstruktőri világbajnoki címet, addig a Mercedes még mindig nem tudott igazán felülkerekedni a tavaly bevezetett új technikai szabályokon. Bár a csapatnak voltak villanásai az idei szezonban, mindig rá kellett döbbenniük, hogy óriási lemaradásban vannak a Red Bull-lal szemben.

Az austini és a mexikóvárosi biztató szereplés után a Mercedes fájó vereséget szenvedett múlt hétvégén, Brazíliában, ahol Lewis Hamilton mindössze a 8. helyen ért célba, míg George Russell egy technikai probléma miatt be sem fejezte a futamot. Toto Wolff csapatfőnök pedig a leintés után azt mondta, nagyon sajnálja a versenyzőket azért, hogy egy ilyen “nyomorúságos autóval” kell boldogulniuk idén. A szakember aztán rámutatott, az interlagosi gyenge forma alapvetően csak megerősítette őket abban, hogy jó döntést hoztak azzal, hogy a 2024-es autó fejlesztését teljesen új alapokra helyezték.

Bár az ezüstnyilak bíznak abban, hogy 2024-ben versenyképesebb autóval rukkolhatnak elő, Lewis Hamilton elismerte, tart attól, hogy a következő években nem lesz ellenszer a Red Bull domináns formájára.

“Végső soron minden, amit tehetek, hogy megpróbálok optimista maradni” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. “A Red Bullok nagyon messze vannak, és szerintem a következő pár évben jó eséllyel elöl is maradnak.”

A brazíliai verseny kapcsán Hamilton arról beszélt, számított arra, hogy nehéz dolga lesz, és szerinte a nemrégiben bevetett új padlólemez okozhatott bonyodalmakat a csapatnak.

“Tudtam, hogy nehéz nap lesz, hiszen semmi sem változott az autómon, már a sprintfutamon is zabálta a gumikat. Azt gyanítom, a padlólemez nem működött. Olyasvalami ez, amire támaszkodtunk, és emiatt nagyobb szárny is került fel az autóra, ami rendkívül nagy légellenállással bírt az egyeneskeben. Egyszerűen túl sok időt veszítettünk az egyenesekben, és nem tehettünk ellene semmit, a kanyarokban pedig csúszkáltunk. Szóval ki kell derítenünk, miért volt így.”

“Alapvetően ez egy visszaesés, de csapatként össze fogunk fogni, és megpróbáljuk előre vinni a dolgokat. Rengeteg elemzés lesz a héten, és biztos vagyok benne, hogy lesznek dolgok, melyekkel kapcsolatban azt mondjuk, ‘talán ezt kellett volna tennünk, egy kicsit jobb lett volna a helyzet’, de alapvetően az autó valamiért nem működött.”

Érdekesség
Lewis Hamilton idei helyezéseinek átlaga: 4,56

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!