Hamilton: Lesznek pályák, melyeken a Ferrari előnyben lesz - F1VILÁG.HU

Hamilton: Lesznek pályák, melyeken a Ferrari előnyben lesz

A Kínai Nagydíjon győztes Lewis Hamilton kíváncsian várja, miképp alakul a Mercedes küzdelme a Ferrari ellen a bajnokság további versenyien, a két istálló idei versenygépe ugyanis nagyon eltér egymástól karakterisztika tekintetében.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Sebastian Vettel diadalmaskodott, míg az év második versenyét Hamilton nyerte meg a Mercedesszel.

A brit arra számít, az idei szezon a két csapat küzdelméről szól majd.

Hamilton a minap egy interjúban elárulta, kíváncsian várja, hogyan alakulnak a további küzdelmek, főleg annak fényében, hogy a hosszabb tengelytávval rendelkező Mercedes látszólag jobban teljesít hűvösebb körülmények között, valamint egy gyorskörön, mint a Ferrari.

„Egy hűvösebb pályára érkeztünk meg legutóbb, és azt a tudást, amit összegyűjtöttünk az első versenyen, alkalmaztuk ezen a hétvégén” – mondta Hamilton, aki saját bevallása szerint az elmúlt hetekben rengeteget dolgozott azon, hogy minél jobban megismerje a Mercedes idei autóját.

„Ami az erősséget illeti, mi erősebbek vagyunk. De a tempót tekintve a Ferrari egy kicsit gyorsabb volt, és a különbség még kisebb köztünk. Érdekes lesz látni, hogyan alakul ez a következő versenyeken a hőmérsékletek, a pályakarakterisztikák miatt.”

„A mi autónk tengelytávja körülbelül 150 mm-rel nagyobb, mint a Ferrarié. Hogy fog például működni Monacóban? Nem hangzik olyan nagy dolognak, de azokban a kanyarokban sokat számíthat.”

„Szóval érdekes lesz, és a következő versenyeken fog csak kibontakozni a dolog.”

Hamilton kifejtette, komoly jelentősége lesz annak, hogy a szezon első felében mely csapatnak sikerül előnyt szereznie.

„Bármilyen előny – főleg így a szezon elején – kifizetődhet a bajnokság végén. Jelenleg együtt vagyunk, én pedig próbálok megbizonyosodni arról, hogy előtte végzek a következő versenyen. Újabb pole-t akarok szerezni, ez az igazi célom. Most már hatot szereztem zsinórban, Sennának ez nyolc alkalommal sikerült. Szóval be akarom fogni Sennát!”

„Bármilyen előnyre is tud az ember szert tenni – akár csapatként is –, azzal nyomást tudsz helyezni a másikra.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

A brit kifejtette, minden követ megmozgat azért, hogy a lehető legjobb formát nyújtsa idén is.

„A rajtok kétségkívül nehezebbek idén, de nagyon-nagyon keményen dolgoztam rajtuk. Ennél keményebben nem is tudtam volna. És nem állunk meg, a fejlődés folytatódik – viszont nagyon elégedett vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!