Hamilton: Ma is pontosan ugyanúgy próbálnám megelőzni Verstappent - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ma is pontosan ugyanúgy próbálnám megelőzni Verstappent

HIRDETÉS
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, pontosan ugyanúgy próbálná megelőzni bajnoki riválisát, Max Verstappent, ahogy tette azt a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon.
2021 Styrian Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A brit versenyző a silverstone-i verseny első körében próbálta megelőzni a hollandot a Copse nevű kanyarban, a manőver következtében azonban összeütköztek, Verstappen pedig nagy sebességgel a gumifalnak csapódott.

A versenybírók Hamiltont találták vétkesnek az ütközésben, a címvédő 10 másodperces időbüntetést kapott – ennek ellenére azonban megnyerte a futamot.

A két bajnokaspiráns balesetet persze azóta is beszédtémát szolgáltat az F1-ben, a Red Bull ráadásul az eset felülvizsgálatát kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA).

Hamilton a Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján válaszolt a balesettel kapcsolatos kérdésekre – azt mondta, ma is ugyanúgy próbálná megelőzni Verstappent, ahogy Silverstone-ban tette.

„Ami a manővert illeti, pontosan ugyanúgy csinálnám, ahogy legutóbb csináltam” – mondta a világbajnoki címvédő. „Visszanézve és kielemezve az évek során gyűjtött tapasztalatommal – ami magáért beszél – nem változtatnék rajta.”

Hamilton és Verstappen balesetét sok TV-s szakértő is kielemezte már – összehasonlítva azzal a manőverrel, amit a Mercedes versenyzője Charles Leclerc-rel szemben kezdeményezett – és mely sikeres is volt a futam hajrájában.

Hamilton viszont azt mondja, nem fogja arra pazarolni az energiáját, hogy a két előzés közti különbséget magyarázza.

„Határozottan meg tudom magyarázni, de nem fogom. Már 20, és a jó ég tudja még hány éve versenyzem… Tudom, hogyan vegyek kanyarokat, és hogyan előzzek, szóval nem fogom arra fecsérelni az energiámat, hogy próbálom megmagyarázni. De határozottan nehéz megértenie ezt az embereknek.”

Hamilton egyébként csütörtökön visszautasította Verstappen azon állítását is, miszerint a címvédő silverstone-i ünneplése tiszteletlen volt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!