Hamilton: Már a bejáratáskor tudtam, milyen kihívások várnak ránk az idei autóval - F1VILÁG.HU

Hamilton: Már a bejáratáskor tudtam, milyen kihívások várnak ránk az idei autóval

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, már abban a pillanatban látta, milyen kihívások várnak rájuk a Mercedes idei autójával, hogy február elején először vezette a W14-est.
2023 Bahrain Grand Prix, Thursday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

A csapat nehéz évet teljesített 2022-ben, teljesítményére ugyanis rányomta a bélyegét a „delfinezés” jelensége, mely miatt képtelen volt kihozni versenyautójából a maximumot. A bahreini előszezoni teszt alapján a Mercedes ezt a problémát megoldotta az idei évre, ez azonban természetesen még nem jelenti azt, hogy idén rögtön képesek lesznek a Red Bull és a Ferrari ellen harcolni.

Sőt, a W14-es kódjelű modellnek voltak problémái múlt héten, Hamilton pedig azt mondja, már a silverstone-i bejáratáskor látta, hogy milyen kihívások várnak rájuk az idei szezonban.

„Attól a pillanattól kezdve tudtam, hogy állunk, és milyen kihívásokkal nézünk szembe, hogy először vezettem az autót” – mondta a hétszeres világbajnok. „Ami pozitívum, és óriási plusz, hogy idén nincs pattogás.”

„Sok minden rejtve maradt [tavaly] azáltal, hogy úgy próbáltuk megérteni a problémákat, hogy jelen volt a pattogás. Nehéz volt kideríteni, mi a helyzet. Ez viszont most nincs, és a nyers teljesítményre fókuszálhatunk. Szóval biztató volt látnom a fókuszáltságot és bátorságot mindenki részéről – mindenki arra összpontosít, hogy visszatérjünk az élre.”

„Természetesen nem úgy állunk a szezon elején, ahogy szeretnénk. De ez egy többszörösen világbajnok csapat és szakembergárda. Úgyhogy hiszek bennük.”

Arra a kérdésre, hogy ugyanolyan optimista és magabiztos-e az idei szezont illetően, mint amilyennek csapattársa tűnt az előszezoni tesztelés után, Hamilton így felelt: „Most nem használnám ezeket a szavakat. De azt gondolom, természetes, hogy mindenki, aki teljesítette ezt a három tesztnapot, tudja, hogyan áll, és milyen eszközök állnak rendelkezésére.”

„Természetes, hogy úgy érkezünk meg ide, hogy sokkal jobban látjuk azokat a kihívásokat, amik előttünk állnak. És azt gondolom, volt néhány igazán jó napunk, amikor beleástuk magunkat az adatokban, minden nap beszéltem a csapattal, tényleg mélyre ástunk. Mindenki nagyon keményen dolgozott azon, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk meg ide azon információk alapján, amik a rendelkezésünkre állnak. Persze kihívás áll még előttünk, egy remek kihívás.”

Az előszezoni tesztelés során a Mercedes egy nagyobb leszorítóerőt biztosító hátsó szárnnyal gurult pályára, ezen a hétvégén viszont egy másik specifikációt használ majd.

„Lesz egy másik szárnyunk, amit kipróbálunk majd, és amitől azt reméljük, hogy jobban passzol majd ehhez a pályához. De nem gondolom, hogy ez mindent megváltoztat majd. Viszont remélhetőleg jó irányba terel bennünket. Ahogy minden csapatnál, nálunk is át kellett rágni magunkat az adatokat, sokkal jobban értjük, hogy miképp kell beállítanunk az autót, és hol vannak a gyenge pontjai. Ezeket nem fogjuk rögtön orvosolni. De a gyárban mindenki arra fókuszál, hogy amilyen hamar csak lehet, ez megtörténjen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!