Hamilton már csak matematikai esélyt hagyott a többieknek - F1VILÁG.HU

Hamilton már csak matematikai esélyt hagyott a többieknek

HIRDETÉS
Lewis Hamilton az Orosz Nagydíjon tovább növelte előnyét az F1-es világbajnoki pontversenyben, ezzel már csupán matematikai esélyt hagyva ellenfeleinek.
2019 Russian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Még 5 versenyhétvége van hátra a 2019-es versenynaptárból, és – a gyorskörökért járó pluszpontokkal együtt – még 130 pont gyűjthető. Hamilton jelenleg 322 ponttal áll a tabella élén, csapattársa, Valtteri Bottas neve mellett pedig 249 pont szerepel. 

Leclerc hátránya a harmadik helyen már 107 egység Hamiltonhoz képest – a monacói pilóta oroszországi dobogójával megelőzte Max Verstappent, aki a 4. helyen áll jelenleg a világbajnokságban.

Hamilton elmondta, nem számolja a pontokat, és nem gondol arra, hogy ki, mennyire tud még felzárkózni hozzá. 

„Nem gondolok erre” – mondta a brit. „Arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb legyek minden hétvégén, egyszerre egy versenyre fókuszálok, és megbizonyosodom arról, hogy magas szinten teljesítek.”

Hamilton úgy érzi, az idei évben magasan van a léc a versenyzői teljesítményt illetően, ezért is jelent számára nagy boldogságot, amikor legyőzi ellenfeleit. 

„Ami igazán lenyűgöző, az az, hogy látjuk, hogyan küzdünk a Ferrarik ellen, akiknek nagyon jó a tempójuk – de Charles, Valtteri, Seb, Max, Carlos és sok más versenyző annyira jól teljesít… Úgy gondolom, ez az egyik legjobb év a versenyzők teljesítményét illetően, ami azt jelenti, hogy mindenkinek emelni kell a szinten, engem is beleértve. Én élvezem ezt a kihívást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!