HAMIL7ON

Hamilton: Már közel az idei első győzelem

Hamilton: Már közel az idei első győzelem

Lewis Hamilton elmondta, hogy még soha nem érezte magát ennyire kirobbanó formában, és csapata fejlődését látva biztos abban, hogy hamarosan megszerezheti első győzelmét az idei bajnokságban.


Lewis Hamilton elmondta, hogy még soha nem érezte magát ennyire kirobbanó formában, és csapata fejlődését látva biztos abban, hogy hamarosan megszerezheti első győzelmét az idei bajnokságban.

A McLaren brit versenyzője eddig még nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az idei esztendőben, jóllehet csapattársa, Jenson Button a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon immáron második elsőségét zsebelte be, mellyel felugrott a bajnokág élére.

„Jenson egy kiváló versenyző, és nagyon sokat tanulhatunk egymástól. Biztos vagyok abban, hogy ez is sokat segített abban, hogy a mezőny egyik legütősebb autójává fejlesszük az idei modellt” – magyarázta Hamilton, aki optimistán tekint a jövőbe.

„Mindketten hatalmas tapasztalattal rendelkezünk, azonban azt gondolom, hogy még sokat tudunk tanulni, ahogy szerintem az autót is jobbá tudjuk tenni. Sok fejlesztéssel készülünk, melyek közül néhányat már Barcelonában bevetünk, ahol szerintem nagyon jók leszünk.”

„Azonban az időmérő teljesítményünk az, amire a leginkább oda kell figyelnünk. Már az elmúlt futamon sokat javultunk ezen a téren Kínában, de még sok munka vár ránk, hogy elégedettek lehessünk.”

„Azt viszont már most tudom, hogy ezzel az autóval képes leszek győzelmet szerezni. Sok erő és tartalék van még benne, sokkal több, mint bármelyik másik f1-es autóban, amit valaha is vezettem. Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy hamarosan jönni fognak a győzelmek.”

Hamilton nagyon keményen küzdött az elmúlt versenyen, egy rossz taktikai húzást követően pedig a középmezőnyből egészen a második helyig verekedte fel magát, és mindössze csak másfél másodperces lemaradásban futott be a célba csapattársa mögött Kínában, ahol a McLaren első kettős győzelmét aratta a 2007-es Olasz Nagydíj óta.

Az egykori világbajnok szerint az eredmény feltüzelte a csapatot, így a munka még jobban és keményebben halad, ami mindenképpen megnyugtató az európai szezon kezdete előtt.

„A csapat teljesen fel van tüzelve. A gárda összes tagja, egytől egyig mindenki egyre jobban dolgozik, hogy elérjük ezeket az eredményeket, és úgy tűnik, a kemény munka kezd kifizetődni, és learathatjuk a gyümölcsét” – folytatta Hamilton.

„A csapaton belüli légkör is fantasztikus. Egy erős csoport vagyunk, és tisztában vagyunk azzal, hogy mi kell ahhoz, hogy több győzelmet arassunk. Ki vagyunk éhezve a sikerre. Kínában nagyon jók voltunk, de több ilyen eredményt akarunk, mert ez tesz minket boldoggá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!