Hamilton már lemondott az idei bajnoki címről

Lewis Hamilton szerint már nincs reális esélye annak, hogy bajnoki címet szerezzen az idei évben, miután elmondása szerint katasztrofálisan sikerült számára a hétvégi Olasz Nagydíj.


Lewis Hamilton szerint már nincs reális esélye annak, hogy bajnoki címet szerezzen az idei évben, miután elmondása szerint katasztrofálisan sikerült számára a hétvégi Olasz Nagydíj.

A Mercedes brit versenyzője csak a 12. pozícióból vághatott neki a vasárnapi futamnak, miután Adrian Sutil feltartotta az időmérő második etapjában, ráadásul megsérült autójának fenéklemeze, ami szintén hátráltatta.

A verseny sem volt problémamentesebb számára, hiszen egy lassú defekt miatt már korán ki kell állnia, így egy kiállásos stratégiáját kettőre kellett módosítania csapatának, ráadásul a rádió sem működött tökéletesen, ami szintén nehezítette a helyzetet.

Hamilton végül a kilencedik helyen futott célba, és hátránya 81 pontra nőtt a bajnoki éllovas, az Olasz Nagydíjon diadalmaskodó Sebastian Vettellel szemben, miközben már csak hét futam van hátra az idei évben.

„A kilencedik helyen vagyok, holott sokkal előrébb kellett volna végeznünk, így nagyon csalódott vagyok” – mondta Hamilton a futam után. „Az időmérőn már eldőlt minden, a versenyen képtelenség volt előrébb kerülni.”

„Mindent beleadtam, de nem volt egyszerű. Két pontot szereztem, de azt gondolom, hogy a bajnokság véget ért számomra ezzel. A csapat remek munkát végzett, de én nem úgy teljesítettem, ahogy kellett volna. Most mindent el kell felejtenem, és újult erővel nekivágni a következő versenynek.”

„Egy katasztrófa volt a hétvége.”

Hamilton azt is elmondta, hogy a rádióproblémák komoly hátrányt jelentettek számára.

„Olyan, mintha vakon vezetnél” – mondta. „Nem tudod, hogy a többiek hol vannak, mikor kell kiállnod, mikor kell megnyomnod, mikor kell spórolnod a gumikkal. Csak magadra számíthatsz, és bízol abban, hogy minden jól alakul.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!