Portugál Nagydíj
2019 Japanese Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes

Hamilton: Már nem számít, mi lett volna, ha…

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton: Már nem számít, mi lett volna, ha…

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője a Japán Nagydíj alatt többször kérdőre vonta a csapatot a stratégia miatt, a futam után azonban már nem szeretett volna erről részletesen beszélni.

Hamilton egyáltalán nem értett egyet a csapat stratégiájával a Japán Nagydíjon, és futam során kérdőre is vonta az istállót, hogy miért nem választották az előnyösebb taktikát számára – szerinte az egykiállásos taktika is működött volna. 

„Mondjátok meg, mit tegyek, hogy megnyerjem a versenyt?” – kérdezte csapatrádión a brit, azonban már nem volt lehetősége alternatív taktikára, mivel gumijai túlságosan elhasználódtak, így kénytelen volt kereket cserélni. 

Toto Wolff egyébként úgy nyilatkozott, amennyiben Hamilton egykiállásos taktikát választ, akkor is helyet kellett volna cserélniük Valtteri Bottasszal.

Második bokszkiállása után az ötszörös világbajnok Vettel nyomába eredt, utol is érte őt, az utolsó körig küzdöttek egymással, azonban végül nem sikerült megelőznie a Ferrarit, így a 3. hellyel kellett beérnie.  

A kérdésre, mi történt volna egy másik stratégia alkalmazása esetén, Hamilton így válaszolt: 

„Ez nem számít, minden csak feltételezés. Valtteri megérdemelte a győzelmet” – mondta a brit, aki egyelőre tart attól, hogy mi vár rájuk a következő versenyen, Mexikóban. „Most Mexikóba megyünk, ami egy rémálom lesz számunkra.”

„Gratulálok a csapatnak. Annyira megérdemelték, hogy sorozatban a 6. vb-címet megszerezték! Nekem ma csak az volt a célom, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsem a Mercedesnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!