Friss hírek

Hamilton: A második edzés már szorosabb volt, de így izgalmas!

Fotó: Mercedes

Mindkét pénteki szabadedzésen a leggyorsabb volt Ausztráliában a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton, a brit pedig természetesen igazán elégedett a nyitónappal.

Hamilton az első szabadedzésen még fél másodperces előnnyel volt a leggyorsabb, a második gyakorláson viszont már csupán 1 tizedmásodperccel bizonyult jobbnak Max Verstappennél.

A Mercedes versenyzője elárulta, reméli, izgalmas hétvége vár az F1-es mezőnyre, a pénteki munkával – no és persze az autójával – pedig nagyon elégedett.

„Az első verseny előtt az ember soha nem tudja, mire számítson” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem tudod, hogyan fogod érezni magad fizikailag, nem tudod, a gumik hogyan viselkednek majd a pályán. De remek formában kezdtünk, elvégeztünk mindent, amit szerettünk volna.”

„A második edzés egy kicsit szorosabb volt már a különbségeket tekintve, de ez izgalmas. Nagyobb kihívás jelent kihozni valami extrát az autóból.”

A Mercedesnek a barcelonai teszteken sok gondot okoztak a Pirelli abroncsai, Melbourne-ben azonban Hamilton elmondása szerint már nincsenek ilyen jellegű problémáik.

„Remek napunk volt, az Albert Park mindig egy csodálatos hely, amikor ilyen az idő. A gumikkal kapcsolatban pedig határozottan elmondhatom, hogy nem voltak olyan jellegű gondjaink, mint Barcelonában, ahol hólyagosodtak.”

„Nyilvánvaló, hogy az autónk gyorsabb, mint tavaly, mindenhol jobbnak tűnik. A 11-es és 12-es kanyar őrület, még csak nem is fékezünk.”

„Szombaton esni fog az eső, és amennyire én tudom, vasárnap is. Ezekkel a gumikkal még nem vezettem esőben, szóval érdekes lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!