Hamilton: Max fantasztikus kört rakott össze! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Max fantasztikus kört rakott össze!

HIRDETÉS
Igazán elismerően beszélt a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíjon rajtelsőséget szerző Max Verstappenről a holland pilóta riválisa, Lewis Hamilton.
2021 Abu Dhabi Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

Verstappen közel 4 tizedes előnnyel gyűrte le az időmérőn Hamiltont, így ő rajtolhat majd a 2021-es idény mindent eldöntő, utolsó versenyén, melyre a két bajnokesélyes ugyanannyi ponttal érkezett meg.

„Először is, Max nagyszerű kört futott ma. Egyszerűen képtelenek voltunk tartani a lépést azzal az idővel a végén” – mondta a nyolcadik vb-címére pályázó angol.

„Nagyon erősnek tűnt az időmérő során, és nem tudtunk válaszolni arra a körre. Fantasztikus kört futott.”

„A Q3-ban az első körben benne hagytam egy kis időt az 5-ös kanyarban. De az utolsó köröm jó és tiszta volt, csak nem tudtam gyorsabb lenni. Nem tudom, hogy a gumik előkészítésén múlt-e, vagy bármi egyében a kivezető körben, de nem is számít, nem tudtam legyőzni azt az időt, amit ő futott. Teljesen megérdemli a pole-t.”

Hamilton a közepes keverékű gumikkal rajtol majd vasárnap, ellentétben Verstappennel, aki a lágyakkal kezdi meg a futamot.

„Ott vagyok az első sorban” – mondta magabiztosan Hamilton, aki szerint „jó helyzetben” van azzal, hogy a keményebb vegyületű gumikon teljesíti a verseny első etapját.

„Nyilván lesz különbség a gumijaink között, de örülök, hogy látom, hol is lesz ő! És aztán onnan tudunk majd navigálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!