Friss hírek

Hamilton: Még csak nem is tekintek hibaként a Bakuban történtekre

Az Azeri Nagydíjon történtek után változtatott Lewis Hamilton versenyautójának kormányán a Mercedes csapata, a címvédő azonban elárulta, egyelőre csak egy rövid távú megoldással rukkoltak elő.

Hamilton Max Verstappen kiesése után jó eséllyel pályázott a győzelemre Bakuban, ám a futam újraindítása után véletlenül megnyomta a ’Brake magic’ nevű gombot a kormányon.

Ez a kapcsoló arra szolgál, hogy az autó fékegyensúlyát teljesen előretolja, Hamilton pedig emiatt elvétette az első kanyart, és végül nem tudott pontot szerezni Azerbajdzsánban.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger a napokban azt mondta, mivel Hamiltonékra komoly nyomás nehezedik a Red Bull és Max Verstappen részéről, elkerülhetetlen, hogy becsússzanak hibák.

A címvédő viszont a minap azt mondta, még csak nem is tekint hibaként a történtekre.

„Nos, Max akkor már nem volt versenyben, szóval nem a Max miatti nyomás okán történt” – mondta a címvédő. „Még csak nem is tekintem hibának. Az ember nem lehet mindig tökéletes, de egy hiba az, amikor az ember kicsúszik a pályáról, mert elvéti a féktávot, vagy nekimegy a falnak.”

„De ez egy kikényszerített hiba volt, olyasvalami, és bármikor megtörténhetett volna – sajnos elég keményen érintett bennünket. De tanultunk belőle és továbbléptünk.”

Arra a kérdésre, hogy a Bakuban történtek után változtattak-e annak a bizonyos gombnak az elhelyezésén, Hamilton kifejtette: „Nem tettük odébb, csak tettünk köré egy burkolatot, hogy véletlenül ne nyúlhassak hozzá a jövőben – de ez egy rövid távú megoldás. Nyilván nem könnyű dolog változtatni a kormányon, vagy odébb helyezni gombokat, hiszen egy előre megtervezett egységről beszélünk. Szóval meg fogunk majd vizsgálni egy hosszabb távú megoldást is.”

„Az elmúlt két verseny határozottan nehezen alakult számunkra, az egész csapat számára” – mondta a hétszeres világbajnok. „Viszont rengeteget tanultunk.”

„Várom már, hogy újra egy olyan pályán versenyezzünk, ahol például nem lesz ránk hatással a gumihőmérséklet.”

Hamilton 2018-ban és 2019-ben is a pole-ból indulva tudott nyerni, így természetesen oka van az optimizmusra a hétvégi verseny előtt.

„Kegyes volt hozzánk a pálya korábban, de kemény hétvégére számítok. A Red Bull nyilván komoly tempót mutatott az előző versenyeken, mint ahogy a konvencionálisabb pályákon, mint például Barcelonában is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!