Hamilton: Még féltávnál sem járunk, a vb-címre hajtok! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Még féltávnál sem járunk, a vb-címre hajtok!

HIRDETÉS
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, természetesen tisztában volt azzal, hogy lesznek még újításai csapatának a soron következő versenyekre, habár a német istálló már eldöntötte, leáll a 2021-es autó fejlesztésével. Hamilton leszögezte, bár hátrányban van, továbbra is keményen küzd a világbajnoki címért.
2021 Styrian Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke múlt hétvégén nyilatkozva azt, már nem fejlesztik tovább az idei autót, hogy minden energiájukkal a 2022-es modellre fókuszáljanak.

Spielbergi vereségét követően ugyanakkor a címvédő Lewis Hamilton azt mondta, a Mercedesnek „szüksége lesz fejlesztésekre” ahhoz, hogy tartani tudják a lépést a Red Bull-lal.

James Allison technikai igazgató aztán nemrég tiszta vizet öntött a pohárba: bár valóban leálltak az autó fejlesztésével, bizonyos újítások még érkeznek majd a soron következő versenyeken.

Ennek kapcsán Lewis Hamilton az Osztrák Nagydíj helyszínén azt mondta, természetesen tisztában volt azzal, hogy jönnek még újítások.

„Tudtam, hogy lesznek még fejlesztések. De végső soron mindenki gőzerővel nyomja. Egyre többet és többet tanulunk erről az autóról, felfedezzük, mely területből kell többet kihoznunk, és továbbra is bízom a csapatban, hogy idővel megleszünk” – mondta a hétszeres világbajnok.

Hamilton hátránya jelenleg 18 pont az összetettben Max Verstappennel szemben, a brit versenyző pedig dicsérte a Red Bullt.

„Nyilván nagyszerű munkát végeztek a legutóbbi versenyeken. Nekünk Monaco óta igazán nehezen alakultak a dolgok – a monacói verseny kész katasztrófa volt, és aztán ugyanez Bakuban.”

„Franciaországban és múlt hétvégén már jobb volt a helyzet, viszont egy lépéssel előrébb kerültek ők. Szóval amilyen keményen csak lehet, dolgozunk, hogy megtudjuk, hogyan tudhatnánk csökkenteni a hátrányt.”

„Még az idény felénél sem járunk. Szóval a bajnoki címre hajtok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!