Friss hírek

Hamilton: Meg kell oldanunk a problémákat az idénynyitóig

Rengeteg munka vár még a Mercedes Forma-1-es csapatára, ha a győzelmekért szeretne harcolni a 2022-es idény első versenyein – mondja a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

A brit pilóta 78 kört tett meg az F1-es csapatok bahreini tesztjének zárónapján, és már napközben úgy fogalmazott, szerinte nem elég gyorsak ahhoz, hogy a győzelemért csatázzanak a jövő hétvégi idénynyitón.

A tesztnap végén Hamilton kifejtette, számos akadállyal szembesültek az előszezoni tesztek során, ezeken pedig felül kell kerekedniük.

„Felül kellett kerekednünk néhány akadályon, és nyilván jövő héten már többet látunk a tempónkból” – mondta a hétszeres világbajnok. „Meggyőződésem, hogy mindenki láthatja, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak jelenleg. Van potenciál az autónkban, hogy odajussunk, de tanulnunk kell még, hogy kihozzuk belőle, és megoldjuk a problémákat, amin gőzerővel dolgozunk.”

„Szerintem mindenki küszködött ezen a hepehupás pályán, és úgy távozunk erről a tesztről, hogy tudjuk, rengeteg még a tennivalónk. Nagy az önbizalom csapaton belül, hogy képesek vagyunk felülkerekedni bármilyen problémán, és ezt fogjuk tenni most is. Bízom a gyárakban dolgozó emberekben, hogy képesek lesznek felülkerekedni a problémáinkon. Egy dolog biztos, magunkkal hozzuk majd a küzdőszellemünket az első versenyhétvégére!”

Hamilton a bahreini teszt során több mint 1000 km-t tett meg a Mercedes W13-as versenyautójával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!