Friss hírek

Hamilton: Meg kell tudnunk, mi siklott félre Bahreinben

2019 Bahrain Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton, Mercedes
A Mercedes ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, meg kell érteniük, miért nem voltak annyira versenyképesek a hétvégi Bahreini Nagydíjon, mint a Ferrarik. A brit elismeri, nagyon szerencsés győzelmet arattak vasárnap.

A német istálló egész hétvégén csak loholt a Ferrari után, és 10 körrel a leintés előttig úgy tűnt, Charles Leclerc magabiztosan szerzi meg pályafutása első F1-es győzelmét.

A technika ördöge azonban közbeszólt, a monacói autójában meghibásodott a hőenergia-visszanyerő rendszer [MGU-H], így mindkét Mercedes el tudott menni mellette.

Hamilton a verseny után elismerte, a Ferrari és Leclerc jobb volt náluk ezen a hétvégén, ezért sok munka vár rájuk a folytatásban.

„Azt gondolom, számítani lehetett egy nagyon-nagyon kemény versenyre” – mondta a címvédő.

„Teljesen világos volt egész hétvégén, mennyire gyors a Ferrari. Charles hihetetlen volt egész hétvégén, az összes edzés az övé volt, és őszintén megérdemelte volna a győzelmet.”

„A rajtnál abban bíztam, hogy legalább az egyik Ferrarit megelőzőm, az opportunista énem pedig abban bízott, hogy mindkettőt maga mögé utasítom. De ismét borzasztó volt a startom, ami kicsit kiábrándító, mert rengeteg munkát fektettem abba, hogy megpróbáljak javítani rajta.”

„Az ember ilyenkor visszaesik, aztán próbál visszakapaszkodni. A verseny elég hullámzóan alakult. Úgy tűnt, legalább az egyik Ferrarit tartani tudom, de aztán a második etap borzasztó volt a lágy gumikon. A Ferrarik mögé estünk vissza, és úgy tűnt, hogy a második, de akár a harmadik helyért sem leszünk versenyben.”

„Aztán az elévágás egy igazán izgalmas pillanat volt számomra.”

„Nagyon szerencsések vagyunk, hogy meglett a kettős győzelem Bahreinben. Szolid munkát végeztünk a hétvége során, a Ferrari viszont kezdettől fogva jobb volt nálunk. Folytatnunk kell a kemény munkát, ki fogjuk elemezni, mi ment félre ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!