Hamilton még keresi a választ az időmérős gyengélkedésre - F1VILÁG.HU

Hamilton még keresi a választ az időmérős gyengélkedésre

HIRDETÉS
Hiába vezeti a világbajnoki pontversenyt, a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton még mindig keresi a válaszokat arra, miért nem tudja a legtöbbet kihozni versenyautójából az időmérő edzéseken.
Fotó: Mercedes

A brit versenyző a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon győzni tudott, az időmérő edzésen azonban nem tudta legyűrni csapattársát, Valtteri Bottast, aki magabiztos előnnyel szerezte meg a pole pozíciót.

Hamiltonnak idén eddig csak egyszer, az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon sikerült rajtelsőséget szereznie.

„Az autók meglehetősen ugyanúgy vannak beállítva” – mondta Hamilton. „Szóval arról van szó, ahogy én vezetem az autót, és hogy másképp bánok a gumikkal a versenyen. Gyakran egy kicsit tovább kitartanak nálam. Ez pedig még mindig előny.”

„Az autó nyilvánvalóan nagyszerű, de alapvetően küszködtem vele Ausztrália óta, hasonló problémáim vannak azóta is. Az ausztráliai időmérőm csak rendben volt. Mindössze 1 tizeddel voltam előrébb.”

„Ha eltalálom a dolgokat, akkor másképp kellene lennie. Valtteri remekül összecsiszolódott az autóval, ő igazán elégedett vele.”

„Kétségkívül vannak területek, melyekre tovább fogok koncentrálni a gyárban, próbálom igazán megérteni a dolgokat. Ami azt illeti, körbe fogok menni, és beszélni fogok a különféle részlegekkel, mérnökökkel, és igyekszem annyi adatot és információt gyűjteni, amennyit csak lehet, hogy a következő versenyen hasznosítani tudjam őket.”

„A péntekek és szombatok eddig nem voltak túl jók nekem, szóval a cél az, hogy javítsak ezen. A versenyeim elég erősek voltak a teljesítményt tekintve, és ezzel elégedett is vagyok.”

Bár vannak problémái, Hamilton azt mondja, összességében elégedett lehet a W10-es modellel.

„Alapvetően ez egy fantasztikus autó. Csupán nem mindig csinálja azt, amit én szeretnék. De ez a legjobb autó, amit eddig építettünk.”

Hirdetés

Az ötszörös világbajnok azt mondja, jelenleg csapattársa, Bottas a legfőbb riválisa a vb-címért zajló küzdelemben.

„Mindig az a legveszélyesebb rád nézve, aki a legközelebb van hozzád. Jelenleg még elég korán van, de Valtteri áll hozzám a legközelebb, szóval továbbra is jól kell szerepelnem. Főleg azért, mert nagyon gyors köröket fut a hétvégéken, jobb formában van, mint valaha!”

„Szóval azt gondolom, ez nagyszerű a csapatra nézni, és ő is megérdemli a helyét a Mercedesnél. Azt gondolom, jó látni azt, hogy idén ő is szintet lépett.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!