Friss hírek

Hamilton: Még legalább 3 évig folytatom!

14. szezonját tölti jelenleg a Forma-1-ben a száguldó cirkusz hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője azonban a Brit Nagydíj előtt azt mondta, úgy érzi, készen áll arra, hogy még legalább 3 évig folytassa a versenyzést a királykategóriában.

Hamilton 2007-ben a McLaren színeiben debütált az F1-ben, egy évvel később pedig megszerezte pályafutása első bajnoki címét.

2013-ban került a Mercedeshez, ahol azóta öt vb-trófeát gyűjtött be, jelenlegi szerződése pedig év végén lejár.

Hamiltont természetesen hazai versenye előtt, Silverstone-ban jövőjéről is kérdezték, a brit pedig a rajongók szempontjából biztató választ adott.

„Nem gondolom azt, hogy lehet bármit is garantálni, de azt tervezem, hogy itt leszek” – mondta a címvédő arra a kérdésre, hogy jövőre is visszatér-e a mezőnnyel Silverstone-ban.

„Kétségkívül ez a célom, és remélem, itt leszek, és azt is, hogy rajongók is jöhetnek jövőre.”

„Hogy meddig folytatom, az még ismeretlen tényező. Úgy fogalmaznék, hogy ez a COVID-lezárás – bár sok-sok szempontból negatív volt – sok életet adott nekem, rengeteg energiát arra, hogy másra fókuszáljak. Volt egy kis holtidő, amikor fellélegezhettem, szóval új energiát adott arra, hogy talán tovább folytassam.”

„Alapvetően szeretnék ezen a szinten teljesíteni örökké, de nyilván van egy pont, amikor már fizikailag és mentálisan elgyengül az ember, és nem tudom, ez mikor fog elérkezni, de nem látom úgy, hogy ez rövid időn belül bekövetkezik, például a következő 2-3 évben. Szóval a belátható jövőben remélhetőleg még itt leszek.”

„Szeretném kiérdemelni a helyem itt, és minden évben, amikor visszatérek, úgy érzem, hogy nincs adva minden csak azért, mert világbajnoki címek vannak a zsebemben. Azt gondolom, ki kell érdemelni a jogot arra, hogy itt legyen az ember abból a szempontból, hogy hogyan teljesít, A célom pedig, hogy jól szerepeljek, ameddig csak tudok.”

„Szóval jelenleg úgy látom, hogy még legalább 3 évig folytatom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!