Hamilton még nem mondott le a pontszerzésről

A McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton elmondása szerint egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy nem jutott be az időmérő utolsó körébe, ám úgy érzi, hogy eredményesebbek lehetnek a versenyen, ahol a pontszerzés lesz a célja.

A McLaren világbajnoka, Lewis Hamilton elmondása szerint egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy nem jutott be az időmérő utolsó körébe, ám úgy érzi, hogy eredményesebbek lehetnek a versenyen, ahol a pontszerzés lesz a célja.

Bár az elmúlt két versenyen fantasztikusan teljesített, a McLaren teljesítménye visszaesett a gyors belga ringen, ahol beigazolódott, hogy még az újításokkal sincs elég tapadásuk a gyors íveken.

Hamilton már a hét elején tudta, hogy nem számíthat semmi jóra, és mint kiderült, nem a levegőbe beszélt, hiszen már a második etapban elbukott, így csak a 12. pozícióból várhatja a holnapi futam rajtját.

“Mindent beleadtunk a mai nap folyamán, azonban mindig is tudtuk, hogy szenvedni fogunk a középső szektorban: az, hogy egy másodpercet veszítünk ezen a részen, jól mutatja autóink leszorító erő szintjét” – magyarázta a brit pilóta, aki a pontszerzésre hajt a versenyen.

“Számítottunk arra, hogy az aerodinamikai csomag tekintetében nem leszünk olyan jók, mint mások, csak azt nem tudtuk, hogy mennyi lesz a lemaradásunk. Azt hiszem, hogy ezt a mai nap megtudtuk.”

“Azonban nem vagyok túlságosan csalódott. Az idei év egyfajta hullámvasút mindenki számára, de még mindig élvezem, és imádok ezen a pályán versenyezni. Célom pedig a pontszerzés lesz a holnapi versenyen.”

Hamilton a hibrid rendszerben is bízik, ami különösen a rajtnál jelenthet előnyt, jóllehet a belga pályán jóval rövidebb a célegyenes, mint az előző helyszíneken.

“A KERS természetesen előnyt jelenthet, és bízom abban, hogy annak segítségével sikerül majd fokozatosan előrébb kerülni a mezőnyben a holnapi versenyen” – tette hozzá a brit a BBC-nek adott interjújában.

Hamilton csapattársát, Heikki Kovalainent sem lepték meg a mai időmérőn látottak. A finn pilóta csak a 15. helyről rajtolhat, azonban nincs elkeseredve.

“A ma reggeli edzésen egy kicsit meglepett bennünket a többiek kiváló sebessége” – mondta. “Egy kicsivel jobban küszködtünk a gyors kanyarokban, mint korábban Magyarországon vagy Valenciában, ahol a pálya alapból lassabb.”

“Kemény napra számítottunk, és ez be is jött. Bizonyosságot nyert, hogy továbbra sincs meg az autó megfelelő hatékonysága, leszorító ereje a gyors kanyarokban, illetve a végsebesség sem az igazi.”

“Nem sokon múlott, hogy ne jussunk be a harmadik körbe, néhány tized kellett volna, mert ismét hihetetlenül szoros volt a mezőny. Azonban nem aggódunk a történtek miatt, mert rengeteget fejlődtünk Silverstone óta, és továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy megoldást találjunk a problémákra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!