Friss hírek

Hamilton meg sem jelent a versenybírók előtt

2019 Brazilian Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
Meg sem jelent a stewardok előtt a vasárnapi Brazil Nagydíj után Lewis Hamilton, aki már a futam leintését követően elismerte, hibázott, amikor nekiütközött Alexander Albon versenyautójának.

Hamilton az utolsó biztonsági autós szakaszt követően a 2. helyért csatázott Albonnal, egy előzési manőver közben azonban nekiütközött a thai versenyző autójának, aki így a mezőny végére csúszott vissza.

Hamiltont a 3. helyen intette le a kockás zászló, ám a verseny után beidézték a stewardok, akik elkezdték vizsgálni az esetet. A brit versenyző végül 5 másodperces időbüntetést kapott, így a 7. helyre sorolták vissza.

Hamilton – még mielőtt beidézték volna – a versenyt követő interjúk során elismerte, nagyot hibázott, és elismeri felelősségét az Albonnal történt ütközésben.

A versenybírók pedig hiába hívták be őt, hogy megvédje magát, a hatszoros világbajnok nem jelent meg a rövid meghallgatáson, helyette a Mercedes sportigazgatója, Ron Meadows ment fel a stewardokhoz.

„A versenybírók a futam után vizsgálták az esetet. Szóval mindkét versenyzőt beidézték. De a csapat elismerte a szabályszegést” – mondta Michael Masi versenyigazgató.

„Feljöttek és szóltak, hogy ’nem kell beidéznetek bennünket, Lewis elismerte’ – ezt mondta Ron, és ennyi volt a dolog. Volt egy vizsgálat, de ilyenkor kivizsgáljuk ezeket, de aztán jött a csapat, és közölték, hogy ’hibáztunk’, szóval elég egyszerű vizsgálat volt.”

Masi azt mondja, a versenybírók nehéz helyzetben voltak, hiszen meg akarták adni a lehetőséget Hamiltonnak, hogy képviselje magát, ugyanakkor viszont sietniük kellett volna a döntéssel, hogy az a versenyző állhasson fel a pódiumra, aki valóban megérdemli.

„A 22-es csapdája volt” – mondta Masi.

Hamilton végül felállt a dobogóra, a 3. helyet azonban később Carlos Sainz örökölte meg, aki csapatával, a McLarennel együtt később szintén megjelent a pódiumon egy fotó erejéig.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!