Hamilton: Megdönthető Schumacher győzelmi rekordja - F1VILÁG.HU

Hamilton: Megdönthető Schumacher győzelmi rekordja

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP

A Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nem tartja lehetetlennek, hogy megdöntse Michael Schumacher rekordját, és több győzelmet szerezzen a Forma-1-ben, mint a német legenda.

Schumacher F1-es pályafutása során 91 diadalig jutott, és első 11 évében, 1992 és 2002 között 64 elsőséget szerzett, habár jó néhány versenyt kénytelen volt kihagyni sérülés miatt 1999-ben.

Hamilton 11 év óta tartó F1-es pályafutása alatt 62 győzelmet szerzett.

A brit azt mondja, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy utolérje Schumachert a győzelmet tekintetében is.

„Attól függ. Szerintem még sokáig nyerhetek futamokat” – mondta Hamilton a Motorsport.com kérdésére.

„Alapvetően attól függ, hogy a küzdőszellem megmarad-e az emberben. Természetesen még ott van! Hogy őszinte legyek, nem érzek különösebb vágyat arra, hogy vadásszam Michael rekordjait, habár most nyilván közelebb vagyok, mint valaha. Korábban nagyon távolinak tűnt ez a 91 győzelem… De talán most…”

„Még messze van persze, de nem lehetetlenség a közelébe férkőzni.”

Hamilton hozzátette, soha nem szerepelt a céljai között, hogy a világbajnoki címek tekintetében túlszárnyalja Schumachert – a Mercedes versenyzője Ayrton Sennáéhoz hasonló eredményekre hajtott egész pályafutásában.

„A célom kezdetben az volt, hogy bekerüljek a Forma-1-be, és szerettem volna egy világbajnoki címet szerezni” – fogalmazott.

Hirdetés

„Ez sikerült, és akkor úgy gondoltam, hálás lehetek azért, hogy összejött. Persze lehet dolgozni a következőért, de hálásnak kell lenni azért az egyért is. Sok versenyzőnek még egy sincs, szóval nagyon hálás voltam érte. Aztán összejött a második, mely után ugyanígy gondolkodtam. És meglett a harmadik is. Most pedig már négy van – de még mindig ugyanúgy gondolkodom. Hiszem, hogy nyerhetek még bajnoki címeket.”

„A célom soha nem az volt, hogy utolérjem Michaelt. Mindig hasonló eredményeket akartam elérni, mint Ayrton. Most, hogy ezt sikerült túlszárnyalni, az álmom, hogy olyan eredményeket is elérjek, amiket nem is terveztem.”

A Forma-1-es Brazil Nagydíj képekben:

[g-gallery gid=”54270″]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!