Portugál Nagydíj

Hamilton meghajol Schumacher teljesítménye előtt

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton meghajol Schumacher teljesítménye előtt

Lewis Hamilton elismerően beszélt Michael Schumacherről, aki visszatérése óta először nyert időmérő edzést, jóllehet rajtbüntetése miatt nem ő indulhat az első pozícióból Monacóban.


Lewis Hamilton elismerően beszélt Michael Schumacherről, aki visszatérése óta először nyert időmérő edzést, jóllehet rajtbüntetése miatt nem ő indulhat az első pozícióból Monacóban.

Schumacher csak a hatodik pozícióból vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek, ám Hamilton úgy gondolja, hogy a hétszeres világbajnok még így is komoly fenyegetést jelenthet számukra.

„Nem voltam meglepve különösebben, hogy ilyen jól szerepelt, hiszen a Mercedes az egész hétvégén fantasztikusan teljesített és arról se feledkezzünk meg, hogy öt alkalommal nyert ezen a pályán” – mondta a brit versenyző.

„Michael kiváló munkát végzett, nem rossz egy öregúrtól. Nagyon jó látni, hogy ennyire jól teljesít. Hatalmas gratuláció neki. Tisztában vagyok azzal, hogy van büntetése, de azt gondolom, hogy ennek ellenére nagyon gyors lesz holnap is.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szintén nagyon örült versenyzője sikerének, sőt még azt is bevallotta, hogy elérzékenyült.

„El kell ismernem, hogy meghatódtam” – mondta a szakember, aki Schumacher mind a hét világbajnoki címéhez hozzátett, a Benettonnál és a Ferrarinál eltöltött évei során.

„Számos nehézséggel kellett szembenéznie visszatérése óta és a mai egy kivételes teljesítmény volt tőle. Egész hétvégén kiváló formában van, sokat dolgoztunk, de úgy tűnik, hogy ez összeérett az időmérőre.”

A Mercedes öröme azonban nem lehet felhőtlen, büntetése miatt.

„A büntetés bosszantó, de ez az élet. Most a versenyre kell fókuszálnunk, ahol a legnagyobb kihívást a szuperlágy abroncsok tartogatják majd, amiket versenyben még soha nem próbálhattunk ki, így mindenki számára ismeretlenek” – tette hozzá Brawn.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!