Hamilton: Meghozta a sikert az új karosszéria

Lewis Hamilton elmondta, hogy az új karosszéria, amit a Mercedestől kapott a hétvégi Amerikai Nagydíjra, mindent megváltoztatott, és ismét versenyképessé tette.


Lewis Hamilton elmondta, hogy az új karosszéria, amit a Mercedestől kapott a hétvégi Amerikai Nagydíjra, mindent megváltoztatott, és ismét versenyképessé tette.

Az egykori világbajnok sem Indiában, sem Abu Dhabiban nem tudta tartani a tempót csapattársával, Nico Rosberggel.

A Mercedes azonban észlelt egy repedést a karosszérián, így egy teljesen újat biztosított számára Austinban, ami meghozta a sikert, hiszen azt követően, hogy az ötödik helyre kvalifikálta magát a szombati időmérőn, a negyedik helyen végzett a mai versenyen.

„Az autó ég és föld volt ahhoz képest, amilyen Abu Dhabiban volt, így biztos vagyok abban, hogy az új kasztni segített” – mondta a brit pilóta.

„Nagyon boldog vagyok, hogy eredményesen tudtam szerepelni, és értékes pontokat szereztem a srácoknak. Egész szezonban nagyon keményen dolgoztam, és számos nagyon nehéz versenyük volt, különösen a szezon második felében.”

„Az, hogy most sikerült fordítanom a helyzeten, és reményt adtam nekik, komoly megnyugvás számomra.”

Fernando Alonso a futam utolsó részében egyre közelebb került ellenfeléhez, azonban Hamilton tudott váltani és magasabb sebességi fokra kapcsolva megvédte negyedik pozícióját.

„Láttam, hogy Fernando zárkózik fel, így megpróbáltam vigyázni a gumikra, és egészen addig várni, amíg el nem kezdi a támadást ellenem” – magyarázta. „Amint ezt megtette, elkezdtem reagálni.”

„Amikor ő egy tizedet hozott rajtam, én két tizeddel vágtam vissza. Amikor három tizeddel közeledett, én négy tizeddel távolodtam. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit a mai napon véghezvittem.”

Hamilton eközben átvette a harmadik helyet az egyéni bajnokságban Kimi Räikkönentől – aki idén már nem áll rajthoz – azonban Mark Webber még letaszíthatja a képzeletbeli dobogóról a szezonzárón.

„Számomra nem jelent túl sokat az, hogy hányadik helyen végzek, ha nem én vagyok a bajnok, így emiatt nem különösebben aggódom” – tette hozzá.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!