Hamilton meglepetésre készül Franciaországban - F1VILÁG.HU

Hamilton meglepetésre készül Franciaországban

HIRDETÉS

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton annak ellenére is optimistán látja az esélyeit, hogy büntetése miatt a legjobb esetben is csak a tizenegyedik helyről vághat majd neki a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjnak.

A McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton annak ellenére is optimistán látja az esélyeit, hogy büntetése miatt a legjobb esetben is csak a tizenegyedik helyről vághat majd neki a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjnak.

Hamilton tíz rajthelyes büntetést kapott azután, hogy a Kanadai Nagydíjon hátulról beleszállt a piros jelzés miatt a boxutca végén várakozó Kimi Raikkönen Ferrarijába.

A brit versenyző így tehát igen komoly hátránnyal kezdheti meg a francia futamot, ám úgy gondolja, hogy egy jól kitalált stratégiával és agresszív, támadó vezetési stílussal ledogozhatja hátrányát, és akár még a győzelemért is harcba szállhat Magny-Cours-ban.

“Mentálisan ezen a lehető leghamarabb túl kell tennem magam” – mondta a brit pilóta, mikor a büntetéséről kérdezték. “Már elkezdtünk gondolkodni azon, miként tudnánk a legjobb módon optimalizálni a stratégiánkat, hogy könnyebben előrébb tudjak kerülni, és nyilván több autót meg kell majd előznöm, ha pontokat akarok szerezni.”

Bár a francia pályán egyáltalán nem könnyű az előzés, Hamilton úgy gondolja, neki nem okoz majd gondot az, hogy átverekedje magát a fél mezőnyön.

“Nem egyszerű az előzés Magny-Cours-ban, de be lehet bújni az Adelaide hajtű belső ívén, és az utolsó előtti kanyar is jó előzési pontnak bizonyulhat. Azonban a stratégiára kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A francia pálya boxutcája igen rövid, így lehetőségünk nyílik arra, hogy játsszunk a stratégiával.”

Bár Hamilton büntetése nyilván nem könnyíti meg a helyzetüket, a McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy mindkét versenyzőjük eredményes lesz majd Franciaországban.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy Franciaországban csak az egyik autónkat tudjuk optimális stratégián futtatni, így a szokásostól eltérően kell készülnünk a hétvégi versenyre” – mondta a szakember.

“Mindezek ellenére azt várjuk, hogy mindkét autónk maximális teljesítményt fog nyújtani. Mind Lewis, mind Heikki magabiztos a versenyt illetően, mi pedig nagyon keményen dolgozunk azon, hogy mindkettőjük számára egy optimális stratégiát biztosítsunk a versenyre.”

A tavalyi évben a Ferrari győzedelmeskedett Magny-Cours-ban, ahol Hamilton a harmadik helyen végzett, pedig a versenyt a második pozícióból kezdhette meg.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton meglepetésre készül Franciaországban
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!