Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Hamilton meglepetést szerezne hazai közönségének

Lewis Hamilton bevallotta, már alig várja hazai versenyét, amire minden eddiginél keményebben készül, ugyanis mindenképpen bizonyítani szeretne rajongóinak a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon.

Lewis Hamilton bevallotta, már alig várja hazai versenyét, amire minden eddiginél keményebben készül, ugyanis mindenképpen bizonyítani szeretne rajongóinak a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon.

Hamilton a harmadik helyen végzett élete első Brit Nagydíján a tavalyi évben, és most minden szerencséjére szüksége lesz ahhoz, hogy visszatérjen az élbolyba, miután borzalmasan teljesített az elmúlt két versenyen Kanadában és Franciaországban, mellyel az elsőről visszacsúszott a negyedik pozícióba a világbajnoki pontversenyben.

A McLaren versenyzője azonban úgy gondolja, hogy hazai közönsége minden eddiginél jobb teljesítményre sarkallja majd a jövő hétvégén Silverstone-ban.

“Mindig különleges érzés hazai közönséged előtt versenyezni. A rajongóiddal teli lelátók hatalmas lendületet adnak neked az egész hétvége alatt” – mondta Hamilton. “Ez egy olyan dolog, amit máshol nem élhetsz át, de ettől még elszántabb leszel.”

“Sokkal magabiztosabb vagy, mikor tudod, a körülötted lévők téged támogatnak, és ez még jobb teljesítményre sarkall. A tavalyi évben is éreztem ennek a hatását, és sokkal felszabadultabban tudtam menni.”

“Minden pilóta álma, hogy megnyerje hazai versenyét. Céljaim között az szerepelt az idei évben, hogy megnyerjem a szezonnyitót, ami sikerült, győzelmet arassak Monte-Carlóban, amit szintén kipipáltam, és az, hogy a dobogó legmagasabb fokára álljak hazai közönségem előtt, így készen állok a kihívásra.

Hamilton egyébként már alig várja, hogy ismét az általa a világ legjobb pályájának tartott Silverstone-ban versenyezhessen.

“Ez a pálya a legjobb a naptárban, egy igazi versenypálya. Hihetetlenül gyors. A ring első részén szinte nem is kell fékezned, csak váltogatnod kell a sebességi fokozatokat. Figyelned kell arra, hogy ne hűljenek le túlságosan a fékeid, mert azokat csak ritkán kell használni. Hol lehet még ilyet tapasztalni?”

“A Forma-1 nem lenne ugyanolyan Silverstone nélkül” – tette hozzá a brit pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!