Költségplafon-ügy

Hamilton megoldást talált a kátyúkra Kanadában

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton elmondta, egyáltalán nem okozott gondot neki a pálya állapota, amit a pilóták többsége élesen kritizált a szombati időmérő után.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton elmondta, egyáltalán nem okozott gondot neki a pálya állapota, amit a pilóták többsége élesen kritizált a szombati időmérő után.

A versenyzők többsége aggodalmát fejezte ki a pálya állapota miatt, ugyanis a hetes kanyarban csúnyán elkezdett feltöredezni a burkolat, és a törmelékek miatt borzasztóan csúszóssá vált az aszfalt a visszafordítóban.

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen a pálya állapotát okolja azért, hogy nem tudott harcba szállni a pole pozícióért, ugyanis elvesztette az autója a tapadását a hetes kanyarban, ami miatt annyi időt veszített, hogy majd’ egy teljes másodpercet kapott az élen végző Hamiltontól.

Hirdetés
 

A McLaren versenyzője azonban elmondta, őt egyáltalán nem hátráltatta a pálya rossz állapota, és sokkal jobban aggódik amiatt, hogy a biztonsági autó esetleges többszöri pályára küldése dönti majd el a vasárnapi futamot.

“Nem aggódom a pálya állapota miatt. A későbbiekben sem fog gondot okozni számomra, mert tudom, miként kell vezetni ezeken a szakaszokon. Természetesen jobb lenne, ha nem lenne ez a probléma, és nagyon bízom benne, hogy ezt megoldják a versenyig” – mondta Hamilton az időmérő után.

“Sokkal inkább aggódom a biztonsági autó miatt, ami valószínűleg pályára gördül majd a versenyen, és akkor elszabadul a pokol. A tavalyi évben több versenyzőt is megbüntettek azért, mert a piros jelzés alatt állt ki tankolni. Nem egyszerű. Miközben mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy optimalizáljuk a stratégiánkat, figyelnünk kell arra, hogy ne hibázzunk.”

Hamilton továbbá elmondta, egyáltalán nem lepődött meg a közte és riválisai közti hatalmas különbségen, ugyanis véleménye szerint ő megtalálta a megoldást a problémára, amire ellenfelei nem voltak képesek.

“Mit is mondhatnék? Egy tiszta kört tettem össze, míg a többiek folyamatosan küszködtek az aszfalt gyenge tapadása miatt, amire én megoldást találtam” – magyarázta a brit pilóta.

“Probléma volt, és a versenyzők dolga, hogy erre megoldást találjanak. Nekem ez sikerült, és a lehető leggyorsabb voltam. Nem lepett meg a nagy különbség, mert én megláttam azt a lehetőséget, amit a többiek nem. Ezért vagyok az élen.”

“Ez az egyik képességem. Képes vagyok nagyon gyorsan alkalmazkodni a körülményekhez, ezért is vagyok gyors az esőben. Otthon érzem magam, minden rendben van körülöttem.”

A Kanadai Nagydíj szervezői még tegnap bejelentették, az éjszaka folyamán újraaszfaltozzák az ominózus kanyart.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton megoldást talált a kátyúkra Kanadában
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!