Hamilton megrovással megúszta Mazepin veszélyes feltartását - F1VILÁG.HU

Hamilton megrovással megúszta Mazepin veszélyes feltartását

HIRDETÉS
Megrovást kapott a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon Nikita Mazepin veszélyes feltartásáért Lewis Hamilton, csapatát, a Mercedest pedig 25 ezer eurós – bő 9 millió forintos – pénzbírsággal sújtották.
2021 Qatar Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton

Hamiltont a szombati időmérő előtt idézték be két incidens miatt is: az utolsó szabadedzésen a gyanú szerint nem vette figyelembe a dupla sárga zászlós jelzést, illetve egy alkalommal veszélyesen akadályozta a mögötte gyorskörön érkező Nikita Mazepint.

A sárga zászlók ügyében már az időmérő előtt felmentették a britet, a kvalifikáció közben pedig a második incidenssel kapcsolatban is meghozták ítéletüket a stewardok.

Eszerint Lewis Hamiltont megrovásban részesítették, csapata, a Mercedes pedig 25 ezer eurós pénzbírságot kapott.

A versenybírók indoklásukban azt írták, Hamiltont 10 másodperccel Mazepin érkezése előtt figyelmeztette csapata, egy kommunikációs probléma miatt nem is kapott újabb jelzést a Mercedestől az orosz pilóta érkezéséről.

A stewardok pontosan tudják, a dzsiddai pálya komoly kihívást jelent a versenyzők számára a forgalom kapcsán, ezért a pilótáknak nagyban kell csapatukra támaszkodniuk. Mivel a Mercedes nem volt túl segítőkész ebben az esetben, a csapat ezért kapott komoly pénzbüntetést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!