Hamilton megtalálta a harmóniát a McLarennél

Egy évvel a McLaren egyik legnehezebb hétvégéje, a 2007-es Magyar Nagydíj után, Lewis Hamilton elmondta, hogy abszolút harmónia uralkodik a csapaton belül, azonban ennek ellenére nem bízza el magát, és keményen készül a szezon hátralévő részére.

Egy évvel a McLaren egyik legnehezebb hétvégéje, a 2007-es Magyar Nagydíj után, Lewis Hamilton elmondta, hogy abszolút harmónia uralkodik a csapaton belül, azonban ennek ellenére nem bízza el magát, és keményen készül a szezon hátralévő részére.

A McLaren versenyistálló nem szívesen emlékszik vissza a tavalyi magyar futamra, ahol Fernando Alonso szándékosan tartotta fel csapattársát, Lewis Hamiltont a boxban, aki emiatt nem tudta teljesíteni utolsó gyorskörét az időmérőn.

Bár a kívülállók emlékezetében ez maradt meg leginkább, a háttérben ennél sokkal súlyosabb dolgok játszódtak.

Mint később kiderült, Fernando Alonso Budapesten közölte először csapatvezetőjével, Ron Dennisszel, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy a McLaren megszerezte a Ferrari titkos adatait.

Alonso az év végén – közös megegyezéssel – elhagyta a csapatot, és a McLaren egy év után ismét Budapestre érkezett, ahol minden elkezdődött.

Hamilton azonban elmondta, nem is lehetne jobb a hangulat a csapaton belül, így abszolút optimistán érkezett meg hazánkba, ahol mindenképpen sikereket remél.

“Egy sokkal simább évet teljesítünk, és mindenki nyugodtabb” – mondta a brit versenyző. “Minden rendben van a csapaton belül, és minden úgy van, ahogy lennie kell.”

“Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, és csak erre koncentrálunk. Nincsenek vitáink, így sokkal jobb a helyzet, mint egy évvel ezelőtt volt. Mindenkinek az az álma, hogy ilyen legyen a csapaton belüli légkör.”

Hamilton azonban tisztában van azzal, hogy nem szabad megfeledkeznie riválisairól, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszavágjanak az elmúlt futamokon elszenvedett vereségért.

“Természetesen a Ferrarinak továbbra is egy nagyon jó autója, és két kiváló pilótája van” – folytatta. “Semmi kétségem afelől, hogy nagyon, de nagyon keményen fognak harcolni velünk az élen ezen a hétvégén.”

“Minden egyes versenyen komoly figyelmet kell fordítanod ellenfeleidre. A BMW, a Renault, és a Red Bull is nagyon gyors. Annak ellenére, hogy a munkádra kell fókuszálnod, mindig észben kell tartanod, hogy riválisaid ott vannak, és csak arra várnak, hogy egy óvatlan pillanatban lecsapjanak rád.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!