Friss hírek

Hamilton: Megtisztelő a Schumacher család ajándéka

NüRBURGRING, GERMANY - OCTOBER 11: Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas F1, 1st position, arrives on the podium with the helmet of Michael Schumacher that was presented to him by Mick Schumacher during the Eifel GP at Nürburgring on Sunday October 11, 2020, Germany. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Lewis Hamilton elárulta, már két sisakja is van Michael Schumachertől, és jól emlékszik arra a pillanatra is, amikor az elsőt vehette át a hátszeres világbajnoktól.

Hamilton az Eifel Nagydíjon megszerezte 91. futamgyőzelmét, ezzel utolérte Michael Schumacher rekordját – ebből az alkalomból a Schumacher család megajándékozta ők a hétszeres világbajnok egyik sisakjával.

A brit pilóta meghatódott és szóhoz sem jutott, amikor Mick Schumacher átnyújtotta neki a sisakot. Később a hatszoros világbajnok elárulta, már van egy Schumacher-sisakja korábbról, és ahhoz is remek élmények kötik. 

„Igazából már van egy sisakom Michaeltől” – mondta Hamilton. „Egy nagyon-nagyon különleges pillanat volt számomra 2012-ben Abu Dhabiban, amikor átmentem a Mercedes motorhome-ba és találkoztam Michaellel. Sisakot cseréltünk, és ez egy olyan pillanat volt számomra, amit soha nem felejtek el.”

„Az, hogy sportolóként olyan ember mellett állhatsz, akit a tv-ben néztél, amikor gyerek voltál, és az, hogy kicserélitek a sisakokat vagy mezeket, az a legnagyobb tisztelet jele, ami csak lehet. Szóval az, hogy a sport legendája ezt megtette velem, az igazán különleges” – folytatta a brit. 

Teljesen a hatása alá kerültem, hogy a családja megtisztelt ma ezzel. A fia egy nagyszerű, ragyogó tehetség, egy igazi ember. Michael nyilvánvalóan egy nagyszerű embert nevelt, és alig várom, hogy lássam, hogyan alakul a karrierje. Nekem pedig most két különleges sisakom van Michaeltől a kis nappalimban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!