Friss hírek

Hamilton: Megtisztelő a Schumacher család ajándéka

Lewis Hamilton elárulta, már két sisakja is van Michael Schumachertől, és jól emlékszik arra a pillanatra is, amikor az elsőt vehette át a hátszeres világbajnoktól.

Hamilton az Eifel Nagydíjon megszerezte 91. futamgyőzelmét, ezzel utolérte Michael Schumacher rekordját – ebből az alkalomból a Schumacher család megajándékozta ők a hétszeres világbajnok egyik sisakjával.

A brit pilóta meghatódott és szóhoz sem jutott, amikor Mick Schumacher átnyújtotta neki a sisakot. Később a hatszoros világbajnok elárulta, már van egy Schumacher-sisakja korábbról, és ahhoz is remek élmények kötik. 

„Igazából már van egy sisakom Michaeltől” – mondta Hamilton. „Egy nagyon-nagyon különleges pillanat volt számomra 2012-ben Abu Dhabiban, amikor átmentem a Mercedes motorhome-ba és találkoztam Michaellel. Sisakot cseréltünk, és ez egy olyan pillanat volt számomra, amit soha nem felejtek el.”

„Az, hogy sportolóként olyan ember mellett állhatsz, akit a tv-ben néztél, amikor gyerek voltál, és az, hogy kicserélitek a sisakokat vagy mezeket, az a legnagyobb tisztelet jele, ami csak lehet. Szóval az, hogy a sport legendája ezt megtette velem, az igazán különleges” – folytatta a brit. 

Teljesen a hatása alá kerültem, hogy a családja megtisztelt ma ezzel. A fia egy nagyszerű, ragyogó tehetség, egy igazi ember. Michael nyilvánvalóan egy nagyszerű embert nevelt, és alig várom, hogy lássam, hogyan alakul a karrierje. Nekem pedig most két különleges sisakom van Michaeltől a kis nappalimban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!