Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

NüRBURGRING, GERMANY - OCTOBER 11: Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas F1, 1st position, arrives on the podium with the helmet of Michael Schumacher that was presented to him by Mick Schumacher during the Eifel GP at Nürburgring on Sunday October 11, 2020, Germany. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Fotó: Pirelli

Hamilton: Megtisztelő a Schumacher család ajándéka

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton: Megtisztelő a Schumacher család ajándéka

Lewis Hamilton elárulta, már két sisakja is van Michael Schumachertől, és jól emlékszik arra a pillanatra is, amikor az elsőt vehette át a hátszeres világbajnoktól.

Hamilton az Eifel Nagydíjon megszerezte 91. futamgyőzelmét, ezzel utolérte Michael Schumacher rekordját – ebből az alkalomból a Schumacher család megajándékozta ők a hétszeres világbajnok egyik sisakjával.

A brit pilóta meghatódott és szóhoz sem jutott, amikor Mick Schumacher átnyújtotta neki a sisakot. Később a hatszoros világbajnok elárulta, már van egy Schumacher-sisakja korábbról, és ahhoz is remek élmények kötik. 

„Igazából már van egy sisakom Michaeltől” – mondta Hamilton. „Egy nagyon-nagyon különleges pillanat volt számomra 2012-ben Abu Dhabiban, amikor átmentem a Mercedes motorhome-ba és találkoztam Michaellel. Sisakot cseréltünk, és ez egy olyan pillanat volt számomra, amit soha nem felejtek el.”

„Az, hogy sportolóként olyan ember mellett állhatsz, akit a tv-ben néztél, amikor gyerek voltál, és az, hogy kicserélitek a sisakokat vagy mezeket, az a legnagyobb tisztelet jele, ami csak lehet. Szóval az, hogy a sport legendája ezt megtette velem, az igazán különleges” – folytatta a brit. 

Teljesen a hatása alá kerültem, hogy a családja megtisztelt ma ezzel. A fia egy nagyszerű, ragyogó tehetség, egy igazi ember. Michael nyilvánvalóan egy nagyszerű embert nevelt, és alig várom, hogy lássam, hogyan alakul a karrierje. Nekem pedig most két különleges sisakom van Michaeltől a kis nappalimban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!