A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Megtisztelő, hogy egy lapon emlegetnek Schumacherrel

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka számára megtisztelő, hogy 156 dobogós helyezésével utolérte és megelőzte Michael Schumachert az örökranglistán.

Hamilton a Spanyol Nagydíjon magabiztos győzelmet aratott, ezzel megszerezte 88. győzelmét és 156. dobogós helyezését – így azok után, hogy a 70. évforduló Nagydíján utolérte Michael Schumacher dobogós rekordját, Barcelonában meg is előzte őt. 

A 2002-es Brit Nagydíj óta fűződött a hétszeres világbajnok nevéhez a legtöbb dobogós helyezés, miután megelőzte Alain Prostot, akinek 106 pódiuma volt. 

Hamilton a Spanyol Nagydíjat követően elmondta, „nagyon furcsa” számára, hogy egy olyan versenyző rekordjait veszi át, akire gyermekként felnézett. 

„Minden versenyző, aki itt van, úgy nőtt fel, hogy Michaelt nézte, és arról álmodozott, hogy egy napon itt lesz” – mondta Hamilton. 

A következő csúcs, amire készülhet Hamilton, az a legtöbb futamgyőzelem rekordja – neki jelenleg 88 elsősége van, míg Schumacher 91 versenyt nyert meg karrierje során. Hamilton eddig a versenyeinek több mint 60 százalékán állt dobogón 2007-es F1-es debütálása óta, míg a hétszeres világbajnok neve mellett 50,32% szerepel. 

Ebben egyébként nem a brit pilóta a rekordtartó: Luigi Fagiolit és Fangiót ehhez még meg kell előznie a bajnoknak. Fagioli ugyanis 6-szor állhatott dobogóra 7 F1-es futamából, így nála 85% ez az arány, míg Fangio 52 versenyből 35-ször ünnepelhetett a top 3 között – ez 67,31%. 

Ami most történik, az túlmutat azon, amiről gyermekként álmodtam. Hihetetlenül hálás vagyok a lehetőségért, ami minden nap megadatik” – nyilatkozta Hamilton. 

Schumacher nyilvánvalóan egy hihetetlen sportoló és versenyző volt. Szóval nagyon megtisztelő, hogy ugyanolyan fényben tüntetnek fel, mint őt, Ayrtont vagy Fangiót. Ez nagyon jó – és remélem, hogy a Hamilton család is büszke.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!