Friss hírek

Hamilton megúszta a rajtbüntetést a piros zászlós előzésért

A versenybírók szerint akkora volt a sebességkülönbség a két autó között a piros zászló elrendelésének pillanatában, hogy Lewis Hamilton minden szándéka ellenére sem tudta elkerülni Kevin Magnussen megelőzését az Abu Dhabi Nagydíj harmadik szabadedzésén.

Amikor Pierre Gasly letört és egy kerékvetőn landoló kerékfedője miatt piros zászlót lengettek az Abu Dhabi Nagydíj utolsó gyakorlásának félidejénél, a kamerák azonnal bemutatták, hogy a gyorskörön lévő Lewis Hamilton még elhaladt Lando Norris és Kevin Magnussen autója mellett. A sportfelügyelők szerint csak Magnussen megelőzésénél lépett fel a szabálysértés gyanúja, ekkor kapták ugyanis meg a versenyzők a piros jelzést. És bár megállapították, hogy az előzés tényleg szembemegy a más autók elkerülését piros zászló alatt kategorikusan tiltó szabállyal, a magyarázatban kifejtették, miért volt fizikailag lehetetlen Hamilton számára, hogy időben lelassítson.

Az FIA által gyűjtött telemetriai adatokból egyértelműen kiderült, hogy a piros jelzés megjelenésének pillanatában Hamilton azonnal teljesen elvette a lábát a gázpedálról, és egyidejűleg fékezni kezdett. Ebben a pillanatban 288 km/óra volt a sebessége, míg Magnussen Haasáé 126 km/óra, és mivel a két autó már nagyon közel volt egymáshoz, a Mercedes nem tudott lelassulni annyira, hogy a dán pilóta mögé soroljon be. Így nem indokolt bármiféle büntetés kiszabása Hamiltonra.

Hirdetés
 

A felügyelők hozzátették, az ítélet meghozatalánál figyelembe vették a tavalyi Holland Nagydíj hétvégéjén Max Verstappennel történt hasonló esetet, amely szintén büntetés nélkül maradt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton megúszta a rajtbüntetést a piros zászlós előzésért
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!