Friss hírek

Hamilton: Melbourne óta visszaesett a teljesítményünk

A Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, a 2018-as világbajnokság megnyerése még többet jelentene számára, minta korábbi vb-címek, idén ugyanis rendkívül kiélezetté vált a küzdelem saját csapata, valamint a Ferrari és a Red Bull között. A brit elismeri, nem az övé a leggyorsabb autó a mezőnyben.

Hamilton 2017-ben számos alkalommal nyilatkozta, mennyire örömteli számára az, ha egy másik istálló versenyzőjével kell megküzdenie a bajnoki diadalért. Tavaly Sebastian Vettel ellen sikerült győzedelmeskednie azok után, hogy az azt megelőző három évben csapattársa, Nico Rosberg ellen kellett küzdenie.

Idén pedig már nemcsak a Ferrari, hanem a Red Bull is komoly fenyegetést jelent: az osztrák istálló Daniel Ricciardo révén nyert Kínában, a Mercedes pedig idén még egy versenyen sem tudott győzni.

Hamiltont a Motorsport.com kérdezte meg nemrég arról, mit jelentene számára, ha az idei küzdelmekből ő kerülne ki győztesen.

„Ki tudja, mit tartogat a szezon? Ha így folytatódik, nagyon nehéz lesz nyerni” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ha viszont lehetőségünk adódik, és az élen tudunk végezni, akkor még többet jelentene, hiszen ez egy keményebb idény, mint a korábbiak.”

Hamilton elismerte, nehéz hétvégéje volt Sanghajban, és jelenleg nem a Mercedesé a leggyorsabb autó a mezőnyben.

„Ez nem változtatott a gondolkodásmódomon. A célom nyilván ugyanaz, de világos, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak. Melbourne óta veszítettünk a teljesítményünkből, és Kínában talán még többet.”

„Mi vagyunk a második vagy harmadik leggyorsabb csapat jelenleg, szóval javulnunk kell. De ez nem lehetetlen.”

„Úgy gondolom, ez a csapat már megmutatta az évek során, hogy nagyon egységesek tudunk lenni, és folytatni tudjuk a kemény munkát. Tudom, hogy itt és a gyárban is mindenki olyan keményen nyomja, amennyire csak lehet.”

„Úgy gondolom, rengeteg információt gyűjtöttünk az elmúlt pár hétben. Én is nagyon keményen dolgozom, és próbálom ösztönözni James Vowlest, James Allisont, Niki Laudát és Totót [Wolff].”

„Tudják, mely területeken küszködünk leginkább, szóval nyilván ezeken a területeken gyakorolnak most nyomást. Próbálnak megbizonyosodni arról, hogy jönnek a fejlesztések, és a többi.”

„Konstruktív nyomást kell helyeznünk a srácokra. De már eleve nyomás alatt dolgoznak, hiszen ugyanúgy győzni akarnak, ahogy mi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!