Friss hírek

Hamilton: Mentálisan próbára tesz ez a helyzet

2020 70th Anniversary Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nagyon rosszul éli meg, hogy a koronavírus miatt nem találkozhat barátaival és családjával, azonban a versenyzésre és a bajnokságra ennek ellenére maximálisan koncentrálni tud.

A Forma-1-es versenyzők az állandó utazásokkal a legnagyobb védelmi intézkedések ellenére is ki vannak téve a koronavírus veszélyeinek: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Sergio Perez, a Racing Point pilótája is megbetegedett, és emiatt két versenyt kénytelen volt kihagyni. 

Hamilton elmondta, számára óriási kihívást jelent az, hogy nem találkozik családjával, barátaival, nem utazhat, és nem csinálhatja azokat a dolgokat, amelyek feltöltődést jelentenek számára

„Ez határozottan egy kihívás. De nyilvánvalóan most mindenki egy hajóban evez” – mondta Hamilton. „Egy F1-es versenyző számára az, hogy a bajnoki címért harcol, gyakran magányos utazásnak tűnhet. Ez ebben az évben hatványozódott azzal, hogy korlátozott számú emberrel vagyunk egy buborékban.”

A Mercedes pilótája jelenleg 37 ponttal vezeti a világbajnokságot Max Verstappen előtt: a brit elmondta, ugyan nem könnyű a koronavírus miatti helyzet, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem tudna a versenyhétvégékre megfelelően fókuszálni vagy felkészülni. 

„Korábban utaztam, és más dolgokat tartottam pozitív dolognak. De idén sokkal nehezebb barátokkal lenni, megtalálni a megfelelő egyensúlyt, és ezeket a dolgokat implementálni a hétköznapokba” – mondta a brit. 

„Nehéz szavakba önteni ezt, de mindenki ezt csinálja. Ez egy nagy kihívás, és engem személy szerint mentálisan próbára tesz. Nem tudom, talán ti látjátok a családotokat, de én nem. Ennek ellenére koncentrált vagyok, csak ez most egy maraton, és nem sprint.”

„Szóval csak leszegem a fejem. Tudom, hogy év végén majd kicsit jobban érzem majd magam, amikor nincs kockázat, és akkor remélhetőleg a családommal lehetek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!