Hamilton: Minden évben változtatok a vezetési stílusomon

Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Minden évben próbál úgy változtatni vezetési stílusán Lewis Hamilton, hogy azzal tovább javítson teljesítményén – ezt a hatszoros világbajnok árulta el nemrég egy interjúban.

A brit versenyző tavaly ismét legyőzhetetlen volt a Forma-1-ben, idén pedig természetesen szeretné tovább gyarapítani elsőségei – és persze vb-címei – számát.

Hamiltonnal és főnökével, Toto Wolff-fal nemrég a Sky Sports F1 szakkommentátora, Martin Brundle készített mélyinterjút – ebben a brit versenyző arról beszélt, minden szezon után van lehetőség a tanulásra.

„Fejlődni mindig lehet. Tavaly sem nyertünk meg minden versenyt, vannak területek, melyeken elbotlottunk, és egy győzelemnek rengeteg összetevője van” – mondta a hatszoros világbajnok.

„Szóval mindig vannak olyan területek, melyeken fejlődhetünk. Versenyzőként például, hogy hogyan tudnék javítani a kommunikációmon a csapattal, a szerelőimmel, vagy a gyárban dolgozókkal? De versenyzőként szintén kérdés az is, hogy hogyan tudnék jobb teljesítményt nyújtani?”

Hamilton azt mondja, ő például évről évre igyekszik javítani a vezetési stílusán is.

„Minden évben megteszem. Minden évben, és még szezon közben is fejlődik a technikám. Az elmúlt idényben például ugyanolyan abroncsaink voltak, mint egy évvel korábban. Viszont 2018-ban egész évben problémák voltak a gumikkal, szóval még mindig vannak olyan kifinomult technikák, melyeket próbálok alkalmazni az új autóhoz is.”

„És ez része a játéknak, alkalmazkodónak kell lenni, és most itt van az új autónk. Nem tudom, hogy milyen lesz majd kezelni például, de remélhetőleg nagyszerű!”

A címvédő jelenlegi szerződése a 2020-as év végén lejár, az interjúban pedig azt mondta, bízik főnökében, és nem érzi úgy, hogy el kellene sietniük a döntést.

„Még nem ültünk le beszéni. Nem izgulom túl, és bízom Totóban – megvan a kölcsönös bizalom. Elmondtuk egymásnak, mik a céljaink, mik az elkötelezettségeink. Nem mindig érzem szükségét annak, hogy sietve véglegesítsünk egy megállapodást.”

„Potenciálisan utolsó periódusomba lépek ebben a sportban, és természetesen szeretném maximalizálni financiális szempontból, de sokkal inkább az eredmények a fontosak számomra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS