Friss hírek

Hamilton „minden tőle telhetőt” megtett, de csak a 6. helyről rajtolhat

Csak a 6. rajtkockát szerezte meg a Forma-1-es Török Nagydíj esős időmérő edzésén Lewis Hamilton. A brit versenyző a tapadással küszködött, az elvégzett munkával viszont elégedett.

A versenyzők már pénteken, száraz aszfalton is küszködtek a tapadás hiányával Isztambulban, szombatra azonban az eső is megérkezett a török versenyhelyszínre, ami tovább bonyolította a helyzetet.

A rajtelsőséget végül nagy meglepetésre Lance Stroll szerezte meg az időmérőn, Lewis Hamilton pedig csak a 6. legjobb időt autózta, és esélye sem volt a pole-ra.

„Egyáltalán nem volt tapadás. Nem igazán tudok mit mondani. Felraktuk az esőgumikat, és minden tőlünk telhetőt beleadtunk, de ennél gyorsabban nem tudtunk menni” – mondta az időmérő után a vb-éllovas, aki a vasárnapi versenyen bebiztosíthatja 7. világbajnoki címét.

„A pálya borzasztó volt… Mintha csak jégen autóztunk volna. Egyesek jobban tudták működtetni az abroncsokat. Alapvetően azt hiszem, mindannyian küszködtünk, de voltak, akik jobban. Minden tőlem telhetőt megtettem, nem pördültem meg, nem követtem el hibákat, ezzel alapvetően elégedett vagyok.”

Hamilton hozzátette, ez volt az egyik, ha nem a legkevésbé élvezhető F1-es időmérője.

„Főleg a pálya miatt. Maga a vonalvezetés annyira jó, de a tapadás rendkívül gyenge, egyszerűen nem tudunk tempóval átmenni a kanyarokon. De végsősoron kihívást jelent, a kihívás pedig mindig jó.”

Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas csak a 8. helyet szerezte meg az időmérőn.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!