Hamilton: Mindent megteszek, hogy elkerüljem az ütközést Verstappennel - F1VILÁG.HU

Hamilton: Mindent megteszek, hogy elkerüljem az ütközést Verstappennel

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, mindent megtesz azért, hogy a világbajnokság további versenyein is elkerülje az ütközést fő riválisával, Max Verstappennel.
PORTIMAO, PORTUGAL - MAY 02: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda battle for position during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on May 02, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A két versenyző a szezon eddig eltelt négy versenyének mindegyikén csatázott egymással, több alkalommal csak egy hajszál választotta el autóikat.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója a napokban azt mondta, szerinte csak idő kérdése, és Hamilton ütközni fog majd Verstappennel.

A világbajnoki pontversenyt 14 pontos előnnyel vezető Hamilton viszont azt mondja, ő hosszú távban gondolkodik, így továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy ne akaszkodjanak össze.

„Szerintem eddig jól el tudtam kerülni az incidenseket. 19 versenyünk van még, és összeakadhatunk. De remélhetőleg nem így lesz” – mondta a hétszeres világbajnok a Monacói Nagydíj helyszínén.

„Ami szerintem jó, hogy egy jól kiegyensúlyozott tisztelet van köztünk. Szerintem talán ő egy kicsit azt érzi, hogy sokat kell bizonyítania. Ezen a téren én nem feltétlenül evezek egy csónakban vele.”

A hétszeres világbajnok a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon 100. rajtelsőségét szerezte, és jelenleg 8. világbajnoki címéért harcol.

„Az én mentalitásom az, hogy ez inkább egy maraton, mintsem sprint. És végsősoron ezért és értem el ilyen eredményeket. Szóval ugyanígy folytatom, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy elkerüljük az ütközést.”

A két évvel ezelőtti Monacói Nagydíjon Hamilton legyőzte Verstappent, szerinte azonban a Red Bull idén keményebb ellenfél lesz.

„Nem tudjuk, mire számítsunk. A Red Bull két éve hihetetlenül közel volt. De most nagyon mások az autók, nagyon mások a gumik. És a Red Bullt nagyon-nagyon nehéz lesz legyőzni ezen a hétvégén. Ezen a pályán mindig erősek voltak, és ha azt nézzük, milyen kicsi a különbség köztünk, szerintem számíthatunk arra, hogy elöl lesznek.”

Hirdetés

„De mindent meg fogunk tenni azért, hogy ne így legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!