Friss hírek

Hamilton: Mintha lassult volna a Red Bull

Lewis Hamilton meglepetten vette tudomásul a Forma-1 élcsapatainak erősorrendjét a Brazil Nagydíjon, ahol a Mercedes istállója váratlanul a leggyorsabb csapattá lépett előre.

A Red Bull és Max Verstappen idei dominanciáját elnézve a szezon utolsó két versenyén kevesen számíthattak váratlan fordulatra a Forma-1 élmezőnyében, a Brazil Nagydíj mégis szolgált némi meglepetéssel. A szombati sprinten a nyolcadik helyről rajtoló Lewis Hamilton a harmadik helyig kapaszkodott fel, a nyertes pedig az a George Russell lett, aki a harmadik pozícióból rajtolva óriási csatában maga mögé utasította Verstappent.

A Mercedes egész éves megfeszített munkája miatt Hamiltont nem érte váratlanul csapata fejlődése, azt azonban nem érti, a Red Bull és a másik legnagyobb riválisnak számító Ferrari miért nem volt képes jobb teljesítményre.

Hirdetés
 

„Határozottan előrelépést látok. Biztosan fejlődtünk, de nem igazán értem a helyzetet, mert olyan érzésem van, mintha a másik két csapat gyengült volna. Nem tudom, hogy tényleg ez-e a helyzet, mindenesetre úgy tűnik.”

Hamilton úgy érzi, a 2023-as szezonkezdetig további javulás várható a Mercedestől.

„Pontosan tudjuk, merre tartunk és mit kell tennünk annak érdekében, hogy jövőre harcban lehessünk. Szóval szuperkoncentráltak leszünk. A környezetemben mindenki készen áll arra, hogy télen rákapcsoljon és befektesse a szükséges energiát.”

Russell szerint sokat jelent a Mercedes számára, hogy fogyókúrára fogta az autóját.

„A szezon elejéhez képest határozottan könnyebb lett, ez némi ingyen köridőt jelent. Emellett talán a karakterisztikái is javultak, de a fejlődés mértékét nehéz pontosan meghatározni. A köridők mindenesetre magukért beszélnek” – tette hozzá a szombati sprint győztese.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Mintha lassult volna a Red Bull
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!