Hamilton: Mintha lassult volna a Red Bull - F1VILÁG.HU

Hamilton: Mintha lassult volna a Red Bull

HIRDETÉS
Lewis Hamilton meglepetten vette tudomásul a Forma-1 élcsapatainak erősorrendjét a Brazil Nagydíjon, ahol a Mercedes istállója váratlanul a leggyorsabb csapattá lépett előre.
George Russell Mercedes, Max Verstappen Red Bull

A Red Bull és Max Verstappen idei dominanciáját elnézve a szezon utolsó két versenyén kevesen számíthattak váratlan fordulatra a Forma-1 élmezőnyében, a Brazil Nagydíj mégis szolgált némi meglepetéssel. A szombati sprinten a nyolcadik helyről rajtoló Lewis Hamilton a harmadik helyig kapaszkodott fel, a nyertes pedig az a George Russell lett, aki a harmadik pozícióból rajtolva óriási csatában maga mögé utasította Verstappent.

A Mercedes egész éves megfeszített munkája miatt Hamiltont nem érte váratlanul csapata fejlődése, azt azonban nem érti, a Red Bull és a másik legnagyobb riválisnak számító Ferrari miért nem volt képes jobb teljesítményre.

„Határozottan előrelépést látok. Biztosan fejlődtünk, de nem igazán értem a helyzetet, mert olyan érzésem van, mintha a másik két csapat gyengült volna. Nem tudom, hogy tényleg ez-e a helyzet, mindenesetre úgy tűnik.”

Hamilton úgy érzi, a 2023-as szezonkezdetig további javulás várható a Mercedestől.

„Pontosan tudjuk, merre tartunk és mit kell tennünk annak érdekében, hogy jövőre harcban lehessünk. Szóval szuperkoncentráltak leszünk. A környezetemben mindenki készen áll arra, hogy télen rákapcsoljon és befektesse a szükséges energiát.”

Russell szerint sokat jelent a Mercedes számára, hogy fogyókúrára fogta az autóját.

„A szezon elejéhez képest határozottan könnyebb lett, ez némi ingyen köridőt jelent. Emellett talán a karakterisztikái is javultak, de a fejlődés mértékét nehéz pontosan meghatározni. A köridők mindenesetre magukért beszélnek” – tette hozzá a szombati sprint győztese.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!