Hamilton: Mire közelebb kerülünk a topcsapatokhoz, már túl késő lesz…

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elismerte, szinte bizonyos, hogy mire versenyképes autót tudnak faragni a W14-esből, már túl késő lesz ahhoz, hogy harcba szálljanak a világbajnoki címért. A brit pilóta viszont leszögezte, továbbra is hisz csapatában, és esze ágában sincs elhagyni a német istállót.

A kiábrándító 2022-es esztendős után a Mercedes idén is gyenge formában kezdte az F1-es bajnokságot. Pedig Hamilton is hitt abban, hogy idén harcba szállhat nyolcadik vb-trófeájáért, a bahreini nyitóhétvégén viszont bebizonyosodott, a csapat 2023-as autója nem győztesnek született.

Amikor a hétszeres világbajnokot a Szaúd-arábiai Nagydíj csütörtöki médianapján arról faggatták, milyen gondolatokkal vágott neki a bahreini idénynyitónak, kifejtette: „Hogy talán nem leszünk rögtön az élen, de közel leszünk. Egy kicsit sokkoló volt, amikor nyilvánvalóan nem ez lett a helyzet. Tudtam, hogy nem vagyunk jó pozícióban. Amikor először láttam az autót, annyira másnak tűnt, mint az ellenfelek versenygépei.”

Hirdetés
 

„Mindig idegörlő ez az adott pillanatban, de jól néz ki, és őszintén szólva nem érdekel, milyen színe van, amíg gyors, és remélhetőleg győztessé faragjuk egy ponton.”

„Hiszen egy csapat nem veszíti el hirtelen minden képességét, hogy nagyszerű autókat építsen, egyszerűen csak nem ott tartunk, ahol lennünk kell, és ahol lenni akarunk – szóval tovább kell dolgoznunk. Továbbra is 100 százalékig hiszek ebben a csapatban. Ők a családom, és annyira régóta vagyok már itt, nem tervezek máshová menni.”

Hamilton azt mondja, pontosan tudja, mire a fejlesztések révén sikerül közelebb kerülniük az élcsapatokhoz, valószínűleg már túl késő lesz.

„Ahogy mondtam, remélhetőleg az év egy pontján majd képesek leszünk közelebb kerülni, de akkor már valószínűleg túl késő lesz ahhoz, hogy a bajnoki címért csatázzunk. Viszont remélhetőleg sokak figyelmét fel tudjuk majd kelteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Mire közelebb kerülünk a topcsapatokhoz, már túl késő lesz…
Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!
Haraggal váltak el? Hamilton reagált az edzőjével való szakításra!
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!