Hamilton: „Monumentális eredmény” a bakui 2. rajthely - F1VILÁG.HU

Hamilton: „Monumentális eredmény” a bakui 2. rajthely

HIRDETÉS
„Monumentális eredménynek” nevezte az Azeri Nagydíj szombati időmérő edzésén elért 2. helyezését a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton.
2021 Azerbaijan Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A brit pilóta és csapata rengeteget szenvedett a bakui szabadedzéseken, és jóformán már az csodaszámba ment volna, ha a legjobb 5 között zár a szombati kvalifikáción.

Az időmérő viszont a vártnál jobban sikerült Hamiltonék számára: a hétszeres világbajnok a pole-t megszerző Charles Leclerc mellől, a 2. helyről rajtolhat majd Bakuban.

„Azt gondolom, kijelenthetjük, hogy nem számítottunk erre. Ez egy monumentális eredmény számunkra, mert egész hétvégén úgy küszködtünk, hogy el sem hinnétek!” – mondta Hamilton.

„De megőriztük a nyugalmunkat, és rengeteget változtattunk ebben a két napban. Nagyon nehéz volt, de szerintem az esti munka, illetve az edzések közt elvégzett változtatások lenyűgözőek voltak.”

„Nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy pozitívak tudtak maradni. Nagyszerű eredmény, hogy oda tudtunk kerülni, és ilyen közel maradhattunk ezekhez a srácokhoz.”

Hamilton kifejtette, óriási fejtörést okozott a Mercedesnek, hogy felülkerekedjen azokon a gumimelegítési problémákon, melyek Monaco után Bakuban is felütötték a fejüket.

„Őrület munkára bírni ezeket a gumikat. Hosszú ideje nem találkoztam már ilyen kihívással. Az autó egész hétvégén nem volt elégedett. Egy katasztrófa volt, szóval az, hogy idekerültünk, és Valtteri [Bottas] is bejutott a top 10-be, komoly lépés, és nagyszerű csapatmunka eredménye.”

Bár az egykörös tempóval sokat küszködött Bakuban a Mercedes, a versenytempó rendben volt pénteken. Hamilton abban bízik, a vasárnapi futamon is ez lesz a helyzet.

„A versenytempónk sokkal jobb volt, mint az egykörös sebességünk. Kilométerekkel le voltunk maradva egy körön, a versenytempóban viszont sokkal közelebb voltunk. Nem értjük, miért, de szeretném azt hinni, hogy ugyanez a helyzet, így harcban lehetünk ezekkel a srácokkal vasárnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!